To je to što me zanima!

Kličko obranio naslov nakon Solisove ozljede u prvoj rundi

19.000 LJUDI ZVIŽDALO Pri kraju prve runde za naslov prvaka po WBC verziji u kelnskoj Lanxess-Areni Odlanier Solis ozlijedio se i poklonio pobjedu Vitaliju Kličku
Vidi originalni članak

Nakon jedne nespretne kretnje na prstima propalo je lijevo koljeno 30-godišnjeg Kubanca, a pri padu je Solis moguće ozlijedio i koljeno druge noge jer se za njega uhvatio prije. Nakon što se pridigao Kubanac nije mogao stati čvrsto na noge i sucu u ringu Joseu Guadalupeu nije preostalo ništa drugo nego prekinuti meč sa samim istekom vremena prve runde.

Dok su iz Kubančeva kuta pomagali Solisu posjesti ga na stolac, 39-godišnji je branitelj naslova bijesan pokušao nasrnuti na suparnika, očito smatrajući da je Solis odglumio ozljedu. U nepromišljenom ga je potezu spriječio brat Vladimir koji je skočio u ring i obuzdao starijeg brata.

Do trenutka ozljeđivanja Solis se držao ravnopravno. Premda je Kličko imao inicijativu, Kubanac je nagovještavao da ga može ugroziti iz kontranapada.

Kličko je tako obranio naslov prvaka 42. pobjedom u svojem 44. meču. Bila je ovo njegova 14. borba za svjetskog prvaka. Njegov je pak izazivač, olimpijski pobjednik iz Atene 2004. godine i trostruki svjetski amaterski prvak, upisao prvi profesionalni potaz nakon dosadašnjih 17 uzastopnih pobjeda.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • matija prgic 20.03.2011.

    pa ne moj te biti glupi.to je namjesteno.solis ima 200 amaterskih borbi i koljeno mu je izdrzalo njegovu tezinu (a na novoj tv su rekli da je pretezak za njegova koljena).namjesteno ipak je netko uplatio na kladionici.

  • golub_1 20.03.2011.

    zelio sam gledat jos par rundi da ga klicko jos bolje nakautira kubanac je sretan sto mu je koljeno povredjeno i sto je se tako brzo zavrsilo i da je potrajalo opet bi ga iznjeli iz ringa braca klicko su legende oni su profesionalci za box nisu mecevi lijepi ali drago mi je da su amerikancima zacepili usta da nemaju sta vise pricat kad vladimir bude bokso u sestom mj.sa devidom i to ce se rijesit u prvai par rundi vladimir ce ga rasturit

  • neznam18 20.03.2011.

    ni kličko nije šta je bio,ostario nije baš ni u nekoj zavidnoj formi ako ga ovaj stvarno odlični kubanac nije uspio sredit sljedeči izazivač bi ga mogao skinut s trona

Komentiraj...
Vidi sve komentare