To je to što me zanima!

Kličko tehničkim nokautom pobijedio Hasima Rahmana

Ukrajinski teškaš obranio je naslov boksačkog prvaka po IBF, WBO i IBO verzijama pobijedivši u Mannheimu 36-godišnjeg izazivača Rahmana...
Vidi originalni članak

Kličko je slavio tehničkim nokautom, nakon što je sudac u ringu prekinuo meč početkom sedme runde poslije serije žestokih i preciznih Ukrajinčevih udaraca u glavu Rahmana. Rundu prije toga Ukrajinac je Amerikanca oborio na tlo vezanim dvama krošeima lijevom rukom, no Rahman je uspio umrtviti borbu do kraja runde. Očigledno bolje pripremljeni Kličko dominirao je od druge runde pa do prekida. Izgledalo je samo kao pitanje vremena kada će ispuhani Rahman posrnuti. Ovo je Kličkova šesta uzastopna obrana naslova prvaka po najmanje jednoj verziji. Nije izgubio od travnja 2004. godine kada ga je u Vegasu porazio Lamon Brewster. Nakon toga pobijedio je deset puta u nizu. Trenutačno je na omjeru od 52 pobjede (46 nokautom) i tri poraza u 55 mečeva. Rahmanov (45 pobjeda, sedam poraza, dva remija, jednom neodlučeno u 55 mečeva) najveći doseg ostaje pobjeda nad Lennoxom Lewisom 2001. godine, čime je preuzeo Britančeve naslove. Bio je to jedan od dva poraza u karijeri velikog šampiona, a Rahman ga je dobio slučajno, kada je Lewis, nakon serije udaraca za nokaut, neoprezno spustio ruke uvjeren da je završio posao.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_30613 15.12.2008.

    prika zvjer si,brat ti je bija opakiji,u ono doba bili ste iza Mavrovica,imate hrvatsku zvjer marija,samo rad nogu,sve drugo ima ,fali ples ako zeli biti number1.a tebi jos pobjeda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare