To je to što me zanima!

Klinsmann: Tko me najviše od trenera izluđivao? Otto Barić!

Uh, bio je vraški dobar trener!, rekao je današnji izbornik reprezentacije SAD-a i bivši napadač o hrvatskom stručnjaku koji ga je nekad vodio u Stuttgartu
Vidi originalni članak

Bivši napadač Stuttgarta, Intera, Sampdorije, Bayerna i Tottenhama, a sadačnji izbornik američke nogometne reprezentacije Jürgen Klinsmann govorio je i o bivšim trenerima koji su mu uzori i koji su na njega ostavili trag.

Klinsmann je na to pitanje spomenuo sam jednog čovjeka - Otta Barića.

Nikad nisam imao savršenog trenera, ali učio sam od svakoga. Čak i od onih kod kojih sam 'udarao u zid'. Sjećam se Otta Barića koji me vodio u Stuttgartu - rekao je Klinsi za Goal.com pa nastavio:

- Poslije svake utakmice u kojoj nisam zabio gol govorio je: "Trebam novu dvojicu napadača". Bio sam mladić i nisam mogao shvatiti zašto to stalno govori i "ubija me" svaki put kad ne zabijem gol. No, bio je to njegov način, a bio je vraški dobar trener - prisjetio se njemački napadač, koji je 1990. godine s Njemačkom osvojio Svjetsko, a šest godina kasnije i Europsko prvenstvo.

- Međutim, tada to nisam shvaćao jer sam, praktički, još uvijek bio dijete. Kasnije sam imao tvrdih trenera, ali mogao sam se nositi s time jer sam s 20 godina prošao Otta Barića...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • optimusp300 24.01.2016.

    hohohoooopa vjeruj mi Jurgene da je i mene izluđivao i to kako!!!!!

  • Chris_McCandless 24.01.2016.

    U nogometu ga cijene, i sve to stoji, ali mislim da nikad nismo igrali ružniji nogomet nego od 2002. do 2004. kad je Otto bio izbornik. Istina da je skoro rezultiralo prolaskom grupe s Francuskom i Engleskom ( Trezeguet zabio nakon igranja rukom, a Mornar promašio u rangu Sivonjića), ali mi mi smo tako defenzivno igrali i protiv Švicarske... 'beš takav nogomet.

  • crobern 24.01.2016.

    Ok, strucnjak je bio. No ja kad mu cujem glas ne mogu ga shvatit ozbiljno :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare