To je to što me zanima!

Kljun, u našim ćeš srcima zauvijek ostati "zlatan"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
VELIMIR KLJAIĆ (1946. - 2010.) Prvi trener koji je donio Hrvatskoj zlatnu olimpijsku medalju. Borbu s teškom bolešću izgubio je u četvrtak ujutro...
Vidi originalni članak
Siječanj u Austriji. Hrvatska se borila za europsku medalju, a Velimir Kljaić briljirao je kao komentator. Malo mršaviji, naizgled i umorniji, ali ipak sa šarmantnim smiješkom.
- Kako ste, gospon Kljaić - pitali smo.
- A onak’... Nekidan sam baš ženi rekao: ‘Stara, našli su mi škampa’. Ništa joj nije bilo jasno, kaže mi da ne pričam gluposti, da je večera već na stolu. A ja ne znam bolji način da joj kažem da imam rak na plućima - ispričao je u dahu Velimir Kljaić, s toliko pozitivnim stavom da čovjek dobije dojam kako govori o nečem svakodnevnom, potpuno normalnom... Osjećao se dobro, činilo mu se da mu je “Bog dao još jedan time-out”.
- Čuj, bilo bi lijepo živjeti još desetak godina, ali zadovoljan sam kako sam proživio život. Ni za čim ne žalim - rekao je tada.
Nije želio da se o tome previše govori iako su rukometni krugovi znali. Posljednjih nekoliko tjedana je posustao, proveo ih je u krevetu, a bitku s bolešću izgubio je u četvrtak ujutro.
“Velimir je svojim znanjem i iskustvom, ali i osobnošću, ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj rukometnoj obitelji, ali i hrvatskom sportu”, piše u izrazu sućuti Hrvatskog olimpijskog odbora Kljunovoj obitelji. Otišao je prvi trener koji je Hrvatskoj donio olimpijsko zlato i zadužio hrvatski sport. Hvala mu...

>>> S NJIM NIKAD NIJE BILO DOSADNO...
 

 













Idi na 24sata

Komentari 46

  • mexton 12.08.2010.

    I ja imam potrebu reci iskreno - Počivao u miru Božjem!

  • Alessandro10 12.08.2010.

    koji moron dijeli minuse...kolko glup moraš bit

  • kike_zg 12.08.2010.

    Sućut obitelji, velikan hrvatskoga sporta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare