To je to što me zanima!

Klopp: Oni su tu 20, a mi dvije godine. Čeka nas teška patnja!

Znam što se priča. U zadnje dvije godine Barca je ostala bez Xavija i Inieste pa je slabija, a mi smo sve bolji. Ali oni su na ovoj razini 20, a mi dvije godine. Čeka nas: patnja!, rekao je Klopp
Vidi originalni članak

Bio nekome simpatičan ili ne, Jürgen Klopp ima jedno sjajno ljudsko svojstvo. Nije bezličan. Nije siv, nikoga ne ostavlja ravnodušnim i ni po čemu ne spada u onu iritantno mlaku 'nit smrdi, nit miriše' kategoriju. Nijemac u kojem je 'više duše' nego u cijeloj Engleskoj.

Predugo je u fokusu svjetske javnosti da ne bi, ako treba, znao potegnuti i za diplomacijom, ali ako ga se pita za mišljenje 99% je šansi da odgovor stiže u 'neredigiranoj' verziji. Klopp je iskren i veseo čovjek, a dokazano vrhunski trener. Pa je zato i: gotovo univerzalno omiljen.

Prije prve utakmice 1/2-finala LP njegovog Liverpoola na Nou Campu najprije je ispalio 'To je sjajan stadion, ali nije hram nogometa'. I kad svi pomisle da je krenuo u nekorektno verbalno lomljenje katalonskih živaca emitiranjem manjka respekta, Kloppo kaže ovo:

- Znam koje se priče vrte još od ždrijeba polufinala. 'Liverpool je uzletu, zadnje dvije godine rastu i sve su bolji', 'Barcelona je ostala bez Xavija i Inieste, nije osvojila europski naslov od 2015., zadnje dvije godine je u padu'.  E sad... Ne pada mi na pamet pričati da nama ne ide. Pa nisam lud, znam da imamo sjajnu sezonu i igramo sjajan nogomet! Ali iako smo u igri i za Premiership i za Ligu prvaka: nismo osvojili još ama baš ništa. A u relaciji s Barcelonom... Mi smo tu, u vrhu i domaće lige i Lige prvaka, dvije godine, a oni su tu već: 20 godina. I imaju Lea Messija! I zato, ne mogu biti sretniji i uzbuđeniji zbog ovog polufinala s njima, jedva čekam te utakmice, ali realnost je da će nam na Nou Campu biti jako teško. Sigurno možemo i odigrati dobro i izboriti dobar rezultat no još je sigurnije da nas u Barceloni čeka teška patnja protiv momčadi i kluba kojima su ovakve utakmice 'normalni dan u uredu' već dva desetljeća - rekao je 51-godišnji Jürgen Klopp.

Otkad je City ispao zbog nedosuđenog igranja rukom Fernanda Llorentea ostatku nogometne Europe ostala je još samo jedna istinska brana pred nabujalom Barcelonom: Kloppov Liverpool. I znate što... Čini nam se da će Klopp i srušiti Liverpoolovo Premiership-prokletstvo i vratiti Ligu prvaka u grad Beatlesa. Ako ne ove godine onda sljedeće. Ili sezonu poslije. Može biti malo prije ili malo kasnije, ali energija koju je stvorio i ugled koji uživa u klubu i gradu žestoko podsjećaju na Mourinhovu bajku sa Interom.

Engleski je nogomet 'osuđen' na to da mu nakon godina stenjanja pod španjolskom čizmom europski ponos vrati - jedan 'ludi' Nijemac!

Idi na 24sata

Komentari 21

  • komentator__Luka 01.05.2019.

    tko prođe od ovih dvoje taj osvaja, s tim da je barca favorit u tom dvoboju, i da se dogodi iznenađenje pa prođe liverpool onda oni osvajaju, protiv ajaxa ili tottenhama

  • maksip24 01.05.2019.

    Igrač utakmice će biti Mane.

  • VOLBEAT 01.05.2019.

    Barca je lagani favorit za prolaz u finale, neka pobijedi bolji, osobno bih jako volio da to budu Redsi, ali nije ni smak svijeta ako ispadnu, pošto mi ni Barca nije mrska. Također bih volio da Ajax prođe u finale, za sada imaju lijepu prednost protiv Spursa..

Komentiraj...
Vidi sve komentare