To je to što me zanima!

Klub-podstanar bacio u sjenu njemačke velikane

Mali njemački klub ove je sezone ostvario plasman u prvu ligu, gdje sve očarava svojim izvedbama. Trenutno su lideri prvenstva
Vidi originalni članak

U čitavoj regiji zavladala je velika euforija, Hoffenheim je hit u Njemačkoj, ali unatoč svemu mi smo čvrsto na zemlji, rekao je najbolji strijelac Bundeslige, Vedad Ibišević (24). Nakon nepotpunog 7. kola Hoffenheim se senzacionalno nalazi na prvome mjestu Bundeslige, a dvojica najboljih su reprezentativci Bosne i Hercegovine, Vedad Ibišević i Sead Salihović.
- Iako su prije prvenstva mnogi prognozirali da ćemo biti na samom dnu lige, mi se nismo opterećivali i evo rezultata - rekao je Ibišević.
Iako Hoffenheim igra na stadionu u Manheimu koji je 30-ak kilometara udaljen od Hoffenheima, na svakoj utakmici stadion je rasprodan (25 tisuća gledatelja). Inače, najskuplji igrač Hoffenheima je Brazilac Carlos Eduardo, a vrijednost čitave momčadi procjenjuje se na 30-ak mil. eura.

MARIĆ PRIHVATIO POZIV MILIJARDERA HOPPA

Pomoćni trener Hoffenheima bivši je napadač hrvatske nogometne reprezentacije Tomislav Marić. Marić je nakon završetka igračke karijere prihvatio poziv da postane pomoćnik u klubu koji je tada bio u 2. njemačkoj ligi. Glavni sponzor kluba je jedan od najbogatijih Nijemaca Dietmar Hopp, suosnivač softverske kompanije SAP. On je i sam kao mladić igrao za Hoffenheim i sada je odlučio pomoći klubu da se uzdigne do neslućenih visina. Inače, u klubu igra čak 12 stranaca, u kadru su 24 igrača, od kojih neki vrijede tek nekoliko stotina tisuća eura, kao što su primjerice golmani Bernhartd i Haas. Hoffenheim je gradić s juga Njemačke sa samo 3000 stanovnika i s klubom koji je na vrhu Bundeslige.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • galleo 05.10.2008.

    lijepa prica iz koje bi neki hrvatski klubovi mogli stosta nauciti

Komentiraj...
Vidi sve komentare