To je to što me zanima!

Knjiga Senninih podvala velikom prijatelju Bergeru

Legendarni vozači Formule 1 Brazilac Ayrton Senna i Austrijanac Gerhard Berger bili su najbolji prijatelji i priređivali si neviđene spletke
Vidi originalni članak

Od 1990. do 1992. Austrijanac Gerhard Berger pridružio se Ayrtonu Senni u momčadi McLarena. U te tri godine pobijedio je samo triput, a jednu od pobjeda, na VN-u Japana 1991., darovao mu je suvozač Ayrton Senna. No Berger je bio poznat po šalama koje je smišljao, a najveći broj išao je na račun Ayrtona Senne. Brazilac je prihvatio Austrijančev način zabave i odgovorao mu jednakom mjerom. Nakon što mu je Berger napunio sobu žabama i zmijama, Senna mu je škarama odrezao jedne, a pjenom za brijanje napunio druge cipele. Na bacanje skupog Seninna kovčega Brazilac mu je u klimu stavio pljesnivi francuski sir.
- Nikad u životu nisam ništa slično vidio. Pa kako im takve stvari uopće mogu pasti na pamet - opisao je njihovo prijateljstvo šef McLarena Ron Dennis. Svoj posljednji krug Senna je odvozio 1. svibnja 1994. na VN-u San Marina. Na zavoju Tamburello izgubio je kontrolu i sa 323 km/h zabio se u zid. Jedini vozač koji je odmah zaustavio bolid bio je Gerhard Berger. Snažne veze sa Sennom traju i danas. Berger pomaže Ayrtonovu nećaku Bruni kako bi bio što bolji vozač.

PAD IZ HELIKOPTERA
Gledaj kovčeg, neuništiv je, govorio je Senna u helikopteru sjedeći pokraj Bergera i pokazajući mu kovčeg od karbonskih vlakana.
- Mogu ga vidjeti? - upitao je Berger, a Brazilac mu ga je ponosno pokazao. Nije prošlo ni tri sekunde, a Berger je otvorio vrata helikoptera i “zavitlao” ga van.
- Nije baš neuništiv, gadno su te prevarili - kroz smijeh mu se obratio Berger.


SOBA PUNA ŽABA

Uoči VN-a Australije Senna je priznao Bergeru kako mu je prijeko potreban odmor. Austrijanac je “obećao” kako mu neće smetati i nakon što je Senna otišao na večeru napunio mu sobu sa 12 žaba.
- Proveo sam sate i sate loveći žabe. Pa on nije noramalan - pričao je Senna, spremio žabe u kutiju i odnio ih Bergeru.
Berger mu je otvorio vrata, primio žabe i “zbunjenog” Sennu upitao:
- Odlično. A zmiju nisi pronašao? Pa i ona ti je bila u sobi?
Berger je poslije objasnio da to nisu bile male nego goleme žabe.

GENITALIJE UMJESTO SLIKE

Senna nikad nije provjeravao putovnicu. Berger je to dobro znao, uzeo mu putovnicu i na mjesto slike nalijepio muške genitalije. Senna je letio kući u Brazil i carinici mu nisu provjeravali putovnicu sve do Argentine. Tamo su ga zaustavili i odvukli sa strane. Zadržali su ga 24 sata, a u pomoć su mu priskočili svi čelnici Formule 1, uključujući i šefa McLarena Rona Dennisa, kako bi ga izvukli. Senna se zbog toga nikad nije naljutio na Bergera.

UZ SMOKING TENISICE

Uoči VN-a Japana vozači su pozvani na svečanu večeru. Senna se ušuljao u Bergerovu sobu i uzeo dva para njegovih svečanih cipela. Prve je izrezao škarama, a druge napunio pjenom za brijanje. Austrijanac se vratio u sobu, odjenuo smoking i na noge bio primoran obući visoke tenisice u kojima nastupa tijekom utrka. Senna se cijelu večer nije prestajao smijati.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_20742 16.04.2008.

    a koje legende! predobro!

Komentiraj...
Vidi sve komentare