To je to što me zanima!

Kobešćak će trenirati Francuze: Novi je pomoćnik 'Tricolora'

Kobešćak se s Francuzima zasad dogovorio do kraja Europskog prvenstva u Splitu 2022. nakon kojeg će zbrojiti dojmove i odlučiti o nastavku suradnje, odnosno je li ista preveliki uteg za njegov posao u Jugu
Vidi originalni članak

Zanimljiva, u jednu ruku i neočekivana vijest iz Dubrovnika. Trener Jug Adriatic osiguranja Vjekoslav Kobešćak postao je i novi pomoćnik izbornika francuske vaterpolske reprezentacije.

Francusku vrstu nedavno je ponovno preuzeo Florian Bruzzo s kojim je Kobešćak u vrlo dobrim odnosima i na njegov poziv pristao se uhvatiti (n)ove uloge u kakvoj ga baš i nismo zamišljali u sadašnjim godinama. Jer Kobešćak, to ne moramo ni naglašavati, ima trenerski kapacitet voditi bilo koji klub na svijetu i bilo koju reprezentaciju, ali budući da je Jug svakako i dalje prioritet i da je financijska ponuda bila vrlo primamljiva, eto Vjeka u ulozi pomoćnika reprezentacije koja još nije u svjetskom vrhu, ali ozbiljnim koracima grabi ka tome. I Kobešćakov dolazak svakako je veliki plus u toj ambiciji.

Francuzi su domaćini Olimpijskih igara za tri godine i tamo bi, rekosmo, mogli igrati ozbiljnu ulogu. Liga im je zadnjih godina jako napredovala, kvalitativno prestigla i hrvatsku, klubovi su financijski vrlo jaki, pa bi i reprezentacija, koju je prije nekoliko godina vodio i bivši Kobešćakov pomoćnik u Mladosti Hrvoje Hrestak, od svega morala uskoro profitirati. 

Kobešćak se s Francuzima zasad dogovorio do kraja Europskog prvenstva u Splitu 2022. nakon kojeg će zbrojiti dojmove i odlučiti o nastavku suradnje, odnosno je li ista preveliki uteg za njegov posao u Jugu za koji ga ugovor veže do 2025. godine.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Franco 23.11.2021.

    Nema smisla, pokvarit će reputaciju, u Francuskoj taj sport nije zanimljiv.

Komentiraj...
Vidi sve komentare