To je to što me zanima!

Koliko je dva centimetra? Do rekorda tek jednu kunu

Blanka Vlašić, kako bi oborila svjetski rekord, još mora preskočiti kovanicu od jednu kunu, kockicu čokolade, SIM bon... To više stvarno nije puno
Vidi originalni članak

Ne treba tražiti kruha pored pogače! Ne želim bogohuliti. Jer 208 cm je nešto nevjerojatno. Želim uživati u ovom trenuku koji je veliki u mojoj karijeri. Cijelu sam sezonu osjećala da imam u nogama jako velike visine. I ovo je sigurno velika nagrada. A za skok preko rekordnih 210 cm još ima vremena, rekla je Blanka Vlašić nekoliko minuta nakon što je preskočila 208 cm i postigla drugi najbolji rezultat svih vremena u skoku u vis.
Počasni krug odradila je nekoliko puta. Više tisuća gledatelja nagradilo ju je dugotrajnim pljeskom, brojni su pokušavali doći do autograma i fotografija za dugotrajno sjećanje. Ali mnogi su ostali kratkih rukava jer je odmah poslije skoka Blanka morala na doping-kontrolu.
- Publika je bila sjajna. Loš ritam pljeskanja? Ma bila sam u takvom deliriju da uopće nisam osjećala pljeskanje gledatelja. Dok sam se pripremala za skokove preko 210 cm, nisam pazila na takve detalje - izjavila je Splićanka.
Naša najbolja atletičarka nije mogla suspregnuti emocije niti na “pressici” poslije zagrebačkog mitinga.
- Hvala mojim roditeljima i mojoj ekipi koja podnosi moje hirove. Moje čudne, ženske hirove. Bilo je tu svega, svađali smo se, ali uvijek bih izabrala istu ovu ekipu - izjavila je B. Vlašić, potom obrisala suze te nastavila:
- Borila sam se prošle zime protiv sebe. Bilo je tu i unutarnjih demona koje sam morala pobijediti ne bi li bila ona prava. I zato je ova sezona nešto posebno za mene.
Nedavno je u Berlinu obranila svjetsko zlato. To je itekako pomoglo za samopouzdanje koje je bilo poljuljano.
- Svjetska zlata ili rekord? Pa želim kombinaciju jednog i drugog, haha. Rekord je ipak rekord i on će se pamtiti. Htjela bi biti ta koja će jednog dana preskočiti 210 cm. Ali sada želim uživati u 208 cm, što je veliki, strašno veliki rezultat - zaključila je Blanka, koja će za tri dana nastupiti na mitingu Zlatne lige u Bruxellesu.

BLANKA MORA PRESKOČITI KUNU ZA SVJETSKI REKORD
Dva centimetra dijele Blanku od svjetskog rekorda. Nitko nikada nije preskočio 210 cm, Blanka bi lako mogla. Ukoliko onaj skok sa Hanžeka popravi samo za veličinu kovanice od jedne kune. Ili skoči za veličinu ose više nego u Zagrebu. Ili kockice čokolada, SIM-kartice po širini... Dok u tome ne uspije, rekord će držati Stefka Kostadinova, koja je rekord postavila još 1987. na SP-u u Rimu. Ovih 208 drugi je najbolji rezultat svih vremena, a za 210 će se morati poklopiti baš sve. Jer već je nekoliko puta Blanka pokušavala, ali svaki je put letvica pala. Jedno će valjda i ostati na mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • aletheia 02.09.2009.

    sim bon je vise od dva cm

  • willcraft 02.09.2009.

    put do tvog uspjeha (koji je vec ogroman) je u tome da obaras svoje rekorde ,samo obaranjem svojih rekorda ces uspjeti napredovati a ako si ti zadovoljna i mi bi trebali biti!!! slijedeci puta blanka digni bas za centimetar jer je i 50 lipa veliki novac!!! 209 -drzi nas u neizvjesnosti centimetar po centimetar!!!

  • platana 02.09.2009.

    blanka pusti ti ove pametne novinare da se koji novinar bavio sportom nebi pisao ovakve ghluposti trenirao sam kosarku i znam koliko znaci 2 cm odraza

Komentiraj...
Vidi sve komentare