To je to što me zanima!

Koliko je potrebno za naslov? Vlasnik Citya uložio 625 mil. €

City je do ove godine zadnji put prvak bio '1968.. U samo četiri godine vratili su se na vrh Premiershipa. A koliko je novaca bilo potrebno? Otprilike oko 625 milijuna €
Vidi originalni članak

U kolovozu 2008. godine u Manchester City ušla je Abu Dhabi United Group, kompanija na čijem je čelu superbogati šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan (42). Klub je automatski postao jedan od financijski najmoćnijih na svijetu, a to se zorno vidi svako ljeto kad krene prijelazni rok. 

City je do ove godine posljednji put prvak bio davne '1968.. U samo četiri godine vratili su se na vrh Premiershipa. A koliko je novaca bilo potrebno za to? Otprilike oko 625 milijuna eura. Za sve ostale puno previše, a za njega kap u moru obzirom da ima milijarde. 

- Nećemo glupo trošiti kako to rade u Cityju - rekao je Alex Ferguson, trener gradskog rivala Uniteda.

Teško da će ikoga u Cityu to dirati. U klub su, otkad je na čelu šeik Mansour, došli Agüero, Džeko, Yaya i Kolo Toure, Balotelli, Tevez, Lescott, Nasri, Kolarov, De Jong i brojni drugi... Za spomenutu desetoricu 'iskreširao' je nešto manje od nevjerojatnih 300 milijuna eura.

Na Otoku postoje klubovi značajno veće povijesti, ali čini se kako novcu teško bilo što može parirati. Počinje li Cityeva era?

Idi na 24sata

Komentari 91

  • Dulce-Vg 16.05.2012.

    potreban je edin :D

  • kapitalist86 15.05.2012.

    nekim ljudima nikako objasniti par stvari..za razliku od citiya i malage PSG je veliki klub sa povjescu ako to nekim ljudoima tu niej jasno,pa mi je nejasno zasto njih uporno spominjete u kontekstu sumjetno stvorenih klubova.Oni imaju samo srece sta ih je seik kupio,ali rijec je ovelikom klubu s povijescu,zato bar se malo informirajte prije nego bubnete kojekakve pizdarije

  • mojkomentar 15.05.2012.

    kako mrzim takve klubove..bahatost s novcem.i hvale se da su odjednom veliki klub.aa onda kad im uleti jedna Borusija koja igra sa srcem i bez tih zvijezda i manekena i osvoji naslov i protutnja njemačkom..divim im se.. (Dinamo da ni ne spominjem..bez ulaganja sa cak 21 bodom prednosti..ČUDO ČUDO haha)

Komentiraj...
Vidi sve komentare