To je to što me zanima!

Kolo velikih odluka: Zadar na Cibonu, Split na Zagreb

U petom kolu košarkaške A-1 Lige na rasporedu su dva ogleda koja bi mogla biti važna u raspletu za doigravanje. Cibona ide pod peku na Višnjiku
Vidi originalni članak

Cibona dolazi u Zadar u najgorem trenutku po domaćina. Od odlaska Malika Dixona Zadrani su ostali samo na Roku Stipčeviću na poziciji razigravača. A večeras neće imati ni njega! Zbog ozljede ruke Rok će propustiti ovu, ali možda i još koju utakmicu u prvenstva. A Zmago Sagadin će, počevši od Cibone, morati 'krpati' na najvažnijoj poziciji. Opcija je Toni Prostran, no riječ je o 17-godišnjaka s jako malo minuta ove sezone. Tu je i Marko Car, prinova na kritičnoj poziciji, ali dojam je da mu Sagadin ne vjeruje previše.
- Prostran će biti prvi play, Car njegova zamjena - rekao je trener Zadra te dodao da će njima dvojici na toj poziciji pomagati i 203 cm visoki Hrvoje Perić. Lani je u dresu Splita u završnici prvenstva, u finalu sa Zadrom, odigrao neke solidne partije na toj poziciji.
- Ne mora izostanak Stipčević biti baš toliki hendikep. Nije rijetkost da momčad u ovakvim situacijama odigra na motivaciju i izgleda sjajno - rekao je trener Cibone Velimir Perasović, koji dobro zna gdje dolazi.
- Zadar nije izgubio niti jednu utakmicu na svom parketu u NLB ligi, a to puno govori - misli Perasović.
Sagadin zna koji dvojac treba zaustaviti.
- Pokušat ćemo Andersona svesti na što manji broj poena, a znamo i da je opasan Nikša Prkačin, koji je Ciboni donio veliku dubinu pod košem - kaže Sagadin.
A dok Zadar i Cibona budu igrali u Dvorani Krešimira Ćosića, u Trnskom će Split pokušati zaustaviti zahuktali Zagreb. Momčad Denisa Bajramovića dobila je prve četiri utakmice na startu, pao je i Zadar u njihovoj dvorani. A sada dolazi Split, izravni protivnik za treće mjesto koje vodi u NLB ligu dogodine.
- Ovo nam je najvažnija utakmica u toj borbi za treće mjesto. Splićani su možda i favoriti, no siguran sam da ćemo mi to dobiti - s puno samopouzdanja govori trener Zagreba Denis Bajramović. Dobio je Zagreb ove sezone Splićane u polufinalu Kupa, ali izgubio dvaput u NLB ligi.
- Dolaskom Johnsona još su jači, on im otvara reket i daje opciju više u igri - mišljenja je Bajramović. A komplimente na račun protivnika nije štedio ni trener Splita Teo Čizmić:
- Zagreb u ovom trenutku igra najbolju momčadsku košarku u državi!
Čizmić na ovo gostovanje ni ni poveo ozljeđene Štembergera i Stipanovića, što znači da mu je manevarski prostor maksimalno smanjen. Amerikanci Shannon, Gordon i Johnson morat će posebno povući.
- Od njih se uvijek očekuju da odigraju nešto ekstra, tako je i ovoga puta - kaže Čizmić.

DUBROVNIK SLAVIO, DEBI SREĆKA MEDVEDECA
U petom kolu A-1 lige u ponedjeljak navečer Dubrovnik je na svom parketu pobijedio brodsku Svjetlost 102-81, a dana će u Sutinskim vrelima Cedevita dočekati Šibenik. Šibenik je izgubio tri, Cedevita sve četiri utakmice dosad. I zato će na klupi domaćina prvi put sjediti Srećko Medvedec.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare