To je to što me zanima!

Komentar: Mirko se civilnog života boji više od svega...

Najsjajniji trenutak velebne Cro Copove karijere je osvajanje PRIDE Grand Prixa 2006. godine. Više puta se u afektu opraštao, no ovaj put je konačno došao kraj
Vidi originalni članak

Koliko god to ne želim priznati, čini mi se da me godine ipak sustižu, rekao je Mirko Filipović još prije dvije godine nakon teškog poraza od Juniora Dosa Santosa.

Ali ipak je odradio ugovor s UFC-om do kraja. A potpisao je i novi. Glavni razlog je strah koji Mirko Filipović nikako nije mogao pobijediti. Strah od života u civilu.

- Sporno je kako ću se prilagoditi na civilni život. Toga se pribojavam više nego i ulaska u kavez.

I to je Mirko rekao u rujnu 2009. godine. A taj strah ga je ponovo i vratio u ring te se dvije godine poslije još bori. Nakon nedjeljnog poraza od Roya Nelsona objavio je konačan kraj. I sigurno se više neće vratiti. Kad je zadnji put govorio o odlasku, izgovorio je to u afektu nakon izgubljene borbe. Ovaj put je dan prije meča poslao poruku: “Nelson mi je posljednja borba”. A takvo nešto nikad nije napravio. “Čiste” glave odlučio je reći: “Vrijeme je”.

Unatoč ne baš dojmljive četiri godine u UFC-u i šest poraza u deset borbi, Mirko Filipović ostat će zapamćen kao jedan od najvećih boraca slobodne borbe u povijesti. U rujnu 2006. godine u istom danu pobijedio je Wanderleia Silvu i Josha Barnetta, osvojivši ugledni PRIDE Grand Prix. Dvaput se borio za svjetski naslov protiv Minotaura (2003.) i Fedora (2005.), a sjajnu karijeru imao je i u K-1. U Japanu je i dalje legenda, sva vrata su mu otvorena. A to će vjerojatno i iskoristiti za koju ekshibicijsku borbu.

No sada Mirku slijedi suočavanje s najvećim strahom. Civilni život. Za Mirka novi veliki izazov...

Idi na 24sata

Komentari 97

  • 31.10.2011.

    Mirkec, pa daj si samo pogledaj tu svoju staračku izmučenu facu i shvati da je kraj. Znam da je teško ali to mogu samo najveći. Kao primjer velikana ti navodim primjer Janice Kostelić. Trebao si otići kada si bio najbolji a ne ovakav jadan i nikakav.

  • GOSPODIN_2 31.10.2011.

    steta sto je izgubio borbu koju je mogao i dobiti.Bez obzira jedan od najboljjih boraca,svaka cast MIRKOOOOOOOOOOOO!

  • kinezojapanac 31.10.2011.

    Kao da su Mirkov meč gledali slijepci. Samo jedan polunapad, a ostalo sve bježanje po kavezu od pivskog trbuha. Neka bude sretan ako mu se isplati novac jer u ugovoru lijepo stoji kako se treba boriti, a ako ustvrde da se nije borio nema ni novaca. Treba znati kada prestati, a Mirko očito to ne zna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare