To je to što me zanima!

Komšić na pragu druge vožnje, Petra Vlhova šokirala Shiffrin

Prvi puta ove sezone Mikaela Shiffrin nije pobijedila u klasičnom slalomu. Slavila je Slovakinja Petra Vlhova ispred Amerikanke Shiffrin i Šveđanke Anne Swenn Larsson
Vidi originalni članak

Petra Vlhova pobjednica je noćnog slaloma u austrijskom Flachauu. Velike količine snijega dosta su otežavale uvjete organizatorima, ali i skijašicama. Te okolnosti Slovakinja je iskoristila i napokon pobijedila favoriziranu Amerikanku. Ove sezone to nikome prije nje nije pošlo za rukom. 

Šok i nevjerica nastala je u cilju kada je vodeća iz prve slalomske vožnje Mikaela Shiffrin u cilj ušla sa zaostatkom od 15 stotinki za pobjednicom Petrom Vlhovom. 

Vlhova je pala na koljena u ekstazi sreće jer je napokon savladala vječitu favoritkinju u klasičnom slalomu, a s druge strane Shiffrin je stajala razočarana kao da je odustala od vožnje, a ne završila na drugom mjestu. Djelovala je potpuno izgubljeno, na rubu suza i nije mogla sakriti svoju ogorčenost. 

Možda ne kao Vlhova, ali jako zadovoljna može biti i Katharina Liensberger, koja je sačuvala čast austrjskog skijanja nakon što je Šveđanka Anna Swen Larsson naknadno diskvalificirana. Prvo je to postolje za 21-godišnju Liensberger.  

 

Veliko razočaranje navijačima priredila je Bernadette Schild koja nije završila drugu vožnju, čime je nastavila dugačku crnu seriju bez dobrih rezultata.

Svega 27 stotinki sekunde djelilo je hrvatsku predstavnicu Andreu Komšić od nastupa i drugoj vožnji. Komšić je vožnju završila na 32. mjestu, a iako nije ušla u drugi ‘lauf’, veseli vijest da je Andrea kadra napadati drugu vožnju. 

Ovoga vikenda skijašice sele u St. Anton gdje će u subotu skijati spust, a u nedjelju superveleslalom. Najbolje skijaše svijeta za vikend čekaju slalom i veleslalom koji će se održati u švicarskom Adelbodenu. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • MynameisNO 09.01.2019.

    Ajd' nek' se i njoj malo osmijehnula sreća, mada nije ni ona loša. Uvijek 2.

  • 09.01.2019.

    :)))) Želiš naći sebi ženu za jednu noć? Idu na ==> www.3xDate.top

  • 08.01.2019.

    može.ona.do.kojeg.boda.do.kraja.sezone

Komentiraj...
Vidi sve komentare