To je to što me zanima!

Kondicijski duel: Miljenko Rak protiv Rogera Sprya

Austrijski nogometaši ne vole svoga kondicijskog trenera Rogera Sprya jer ih je na Sardiniji tjerao da trče u blatu, baš kao američki marinci
Vidi originalni članak

Osim Bilića i Hickersbergera, utakmica Hrvatske i Austrije bit će dvoboj i dvaju kondicijskih eksperata - Rogera Sprya i Miljenka Raka! Austrijanci su u posljednje dvije godine potrošili nekoliko stotina tisuća eura za jednoga od najboljih kondicijskih stručnjaka na svijetu, čovjeka koji je radio s Mourinhom, Wengerom te individualno trenirao Luisa Figa i Diega Maradonu.
- Čuo sam za njega, ali ne poznajemo se. U Austriji ima kondicijskih trenera koliko hoćeš i sigurno nisu bezveze doveli tog Engleza - kaže Rak. Austrijski kolege govore nam da ga igrači nimalo ne vole jer je totalni tiranin i da su dečki na Sardiniji trenirali u blatu do koljena, kao američki marinci.
- Trčanje u blatu je već fanatizam. To su strahovito teški treninzi - smatra Rak. Spry je, inače, Hickersbergerov izbor. Dobar dio znanja, koje sad skupo prodaje, Englez je crpio od brazilskih stručnjaka.
- Još uvijek na sve strane rade treneri koji su 'stara škola’, kako bih ih ja nazvao. Samo naganjaju igrače po terenu. Mario Zagalo mi je prije pola godine rekao: 'Dobar trener je dobar lopov - od svuda krade dobre ideje!’. Svatko se može popraviti, bio on Pele, Maradona ili Ronaldinho. Čak mi se jedan Maradona stalno žalio: 'Roger, što da radim? Desna noga mi je tako loša, imam samo lijevu’ - kaže Spry.


"CAFU USTAJE I AKO GA UDARIŠ ČEKIĆEM PO GLAVI"
Cafu i Ronaldinho su mi rekli da su bili kondicijski potpuno ispuhani. Cafu je igrač kojeg možeš udariti čekićem po glavi i opet će ustati. Pa ako on kaže da je umoran..., otkrio je Spry razlog loše igre Brazilaca na prošlom SP-u.

MILJENKO RAK OD ZVEZDE DO DINAMA
Rak je radio s C. zvezdom 80-ih, kad su bili prvaci Europe, ali i s nekadašnjom YU-atletskom zvijezdom Slobodankom Čolović. Poslije je radio s hrvatskim košarkašima, bio je tu kod najvećih uspjeha rukometaša, a zadnjih godina radi u Dinamu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare