To je to što me zanima!

'Korona virus? Olimpijske igre održat će se bez obzira na sve'

Japan se dosad suočio s 1400 slučajeva zaraze i 28 smrtnih slučajeva, no prema riječima japanskog premijera mjesta za panici nema i Olimpijske igre nisu pod upitnikom
Vidi originalni članak

Japanski premijer Shinzo Abe rekao je da će se Olimpijske igre u Tokiju održati kako je i planirano, u srpnju 2020. godine unatoč pandemiji korona virusa koja je odgodila ili prekinula veliku većinu sportskih događaja  u svijetu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Abe je dodao da će Međunarodni olimpijski odbor (IOC) donijeti konačnu odluku hoće li se OI u Tokiju održati.

- Prebrodit ćemo širenje ove infekcije i ugostiti Olimpijske igre bez problema kako je i planirano -  rekao je Abe.

Japan se dosad suočio s 1400 slučajeva zaraze i 28 smrtnih slučajeva, no prema riječima japanskog premijera mjesta za panici nema i Olimpijske igre nisu pod upitnikom.

Igre u Tokiju koštat će oko 12 milijardi dolara, a olimpijska baklja bi u Japan trebala stići 26. ožujka i krenuti iz Fukushime. Paljenje baklje u Grčkoj održano je bez gledatelja kako bi se izbjeglo širenje korona virusa, a ceremoniju iza zatvorenih vrata predvodio je Gerard Butler.

Također, kvalifikacije u nekoliko sportova za OI u Americi su odgođeni, između ostalih za hrvanje, veslanje i ronjenje.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Jon_Snow 15.03.2020.

    Žalosno da su uvijek novci ispred zdravlja. Previše je tu love uloženo. Zarada koja se očekuje, pa tv prava, milijarde..... Premijeru važniji biznis od sigurnosti.

  • Old Kresoje 14.03.2020.

    A kako će se sportaši pripremati do Olimpijskih. Zamislimo neku ekipu od 5-6-7 članova ,a od toga 2-3 bolouju od virusa i li moraju biti u karanteni. Pri tom ne mislim samo na Hrvatske sportaše ,nego općenito na sve koji trebaju naspupiti u bilo kojem sportu. Pitanje je kad će u kojoj državi pandemija završiti do početka igara.

  • kajbuljis 14.03.2020.

    Nema apsolutno nikakve sanse da se olimpijske igre odrze

Komentiraj...
Vidi sve komentare