To je to što me zanima!

Još jedan debakl za kraj: Naši košarkaši izgubili od Mađara...

Nakon što su naši košarkaši u Varaždinu izgubili od Poljske (69:77) i tako izgubili sve mogućnosti odlaska na SP, u Mađarskoj su odradili i posljednje kolo kvalifikacija u kojem su bili bolji domaćini sa 84-65
Vidi originalni članak

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija porazom 65-84 (16-24, 17-24, 15-18, 17-18) na gostovanju kod Mađarske u Szombathelyju okončala je svoj nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kini od 31. kolovoza do 15. rujna.

Hrvatska je izgubila sve izglede za plasman na SP još u petak nakon poraza od Poljske u Varaždinu, dok je Mađarska i ranije ostala bez izgleda za plasman pa je susret u Szombathelyju odigran u revijalnom tonu. Mađari su bolje krenuli u utakmicu, tijekom prvog poluvremena pogodili su čak sedam od 11 pokušaja za tricu čime su ostvarili visoku prednost.

S druge strane, u igri hrvatske reprezentacije ponovno ništa nije funkcioniralo, u obrani su suparnicima dozvoljavani otvoreni vanjski šutovi dok je u napadu bilo tek nekoliko raspoloženih igrača od kojih prolaznu ocjenu zaslužuju tek Toni Katić i Miro Bilan. U trećoj četvrtini Mađarska je stigla i do 21 koša prednosti te mirno privela susret kraju.

Katić je susret okončao sa 14 koševa, Bilan je ubacio 12, dok su Mađarsku do pobjede predvodili David Vojvoda sa 21 i Csaba Ferencz sa 17 poena. Hrvatska je tako natjecanje u skupini J okončala na petom mjestu s četiri pobjede i osam poraza, dok je Mađarska zauzela četvrto mjesto sa po šest pobjeda i poraza.

Plasman na SP u Kinu iz ove skupine i prije posljednjeg kola osigurale su Litva, Italija i Poljska.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • ivanvladoci 26.02.2019.

    Nemam pojma kaj je ovo, ali imam dojam da bi ovu našu repku dobila bilo koja srednja, a možda i koja osnovna škola u Hrvatskoj. Da ne govorim o haklerima sa faksa, 20 razlike minimalno. Ne mogu shvatiti ni vodstvo naše repke, pa kao da su stručnjaci za džepni biljar a ne košarku.

  • Trošislav 26.02.2019.

    Izgubiti je ok,ali na ovakav .naćin i ovoliko razlike od jedne Mađarske pa to je toliko jadno i bjedno da može biti sram i igraće i veliku neznalicu Anzulovića i cili košarkašški savez. Kako se oni mogu zvati košarkašima,kako oni mogu predstavljati Hrvatsku jer definitivno nisu zaslužili nositi Hrvatski dres,za taj dres se gine ma neznam neću dalje samo je to sramotno.Samo dajte kartone

  • 26.02.2019.

    Zanimljivo je koliko se po medijima prozivalo Sukera i Mamica koji su zapravo i imali neki rezultat. Pogledajte sta Gobac radi u rukometu i ovi kriminalci u kosarci. Zasto to mediji ignoriraju? Zasto se ignorira Medicevo unistavanje NK Zagreba? Zasto nam se ponajbolji sportasi poput Janice i Sandre moraju gurat u politiku da bi prezivjeli? Da odma naglasim da sam protiv Mamica kao i protiv svakog lopova, ali dajte malo pritisnite i ostale lopove

Komentiraj...
Vidi sve komentare