To je to što me zanima!

Kosovo kao novi član MOO-a? Na Igrama već od Rija 2016.

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora u petak će na sjednici raspravljati i o statusu Kosova. Ako ga primi u punopravno članstvo u MOO-u, Kosovo ide na OI
Vidi originalni članak

Međunarodni olimpijski odbor tri dana će zasjedati u Montreuxu u Švicarskoj, a najzanimljiviji dio sačuvan je za posljednji dan. U petak je na dnevnom redu Izvršnog odbora odluka o primanju Kosova u MOO

Ako se to dogodi, kosovski sportaši moći će nastupati na Olimpijskim igrama već od Rio de Janeira 2016. godine, a Kosovo bi postalo 205. član Međunarodnog olimpijskog odbora. 

Međutim, odluka nije ni blizu potvrde, s obzirom na žestoke prosvjede Srpskog olimpijskog odbora. 

- Bio bi to presedan, jer bi prvi put jedan nacionalni olimpijski odbor bio primljen u MOO, a da državu još nisu primili u članstvo Ujedinjenih naroda - stoji u priopćenju iz Srbije. 

Kosovo polako ulazi na sportsku scenu, a najlakši je put preko rukometa. EHF je prije mjesec dana priznao Kosovski rukometni savez, što znači da Kosovo može igrati međunarodne rukometne utakmice. 

Nogometna reprezentacija odigrala je prijateljske utakmice s Haitijem (0-0) i Turskom (1-6), no na tim susretima po odluci Fife nisu smjeli imati zastavu, a ni himna nije svirala prije početka utakmice. Fifa je zabranila i susrete s državama bivše SFRJ.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • cassini 23.10.2014.

    znači i na OI 2016 možemo očekivad "dronove" i bombe...

  • Franky Budan 23.10.2014.

    Mi smo najjaci¨!

  • veritas et aequitas 22.10.2014.

    podržavam..

Komentiraj...
Vidi sve komentare