To je to što me zanima!

Kostelić: Uh, kako bi bilo lijepo reći da sam olimpijski prvak...

Po meni je kombinacija osnova skijanja jer nikad nisam volio biti specijaliziran samo za jednu disciplinu. Uništava se bit skijanja, rekao je naš Ivica Kostelić za L'Equipe
Vidi originalni članak

Ivica Kostelić kritizirao je politiku svjetskog skijanja. Hrvatski skijaš u intervjuu za francuski dnevni list L'Equipe pričao je o Olimpijskim igrama u Sočiju, Wengenu, ali o umanjivanju vrijednosti super-kombinacije.

- Uništava se bit skijanja. Po meni je kombinacija osnova skijanja jer nikad nisam volio biti specijaliziran samo za jednu disciplinu - rekao je Ivica i dodao:

- Ove sezone u Svjetskom kupu imamo samo dvije superkombinacije. Čak se za njih ne dodjeljuje ni Globus. Pa to je ludo.

Ivica je komentirao i formu uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

- Imam tri srebrne medalje s olimpijskih igara, ali bilo bi tako lijepo reći da sam olimpijski prvak... Od toga nema ništa većega i boljega. Trenutno nemam baš puno šansi da to napravim u slalomu. Dosta je boljih skijaša od mene, ali u kombinaciji imam šansu - kazao je Ivica i dodao:

- Kada gledam iza sebe, moram priznati da sam napravio puno više nego što sam sanjao...

Idi na 24sata

Komentari 10

  • raspeti-isus 17.01.2014.

    nemas sanse ivice.

  • mangart 17.01.2014.

    ne slažem se sa ovime. kombinatorci su samo dobri skijaši (zrnčić-dim), znaju od svega pomalo, ali vrhunski skijaši su ipak neki drugi (kostelić, hirscher, svindal, ligety, marlies, lindsey). ok, janica i anja su bile nešto posebno, obje su bile vrhunske u svim disciplinama, dakle i u kombinaciji, ali takve nabrojiš na prste jedne ruke. osobno, za mene su jedine prave discipline slalom (fanntastična tehnika skijanja) i spust (mooda ko kokosovi orasi). veleslalom i super-g bi i ja skijao da sam mlađi, vjerojatno bolje od zrnčića i šamšala.

  • 16.01.2014.

    imao si nekoliko šansi ali nisi htio riskirati u određenim trenutcima, a za takve su srebro i bronca

Komentiraj...
Vidi sve komentare