To je to što me zanima!

Kova, napokon! Kovačić zabio nakon više od dvije godine...

Sjajne lopte i asistencije dijeli kao od šale, ali lopta nikako nije htjela u mrežu. Sve do danas. Mateo Kovačić je zabio Valenciji, a ovo mu je ukupno 19. u karijeri i prvi u dresu Chelseaja...
Vidi originalni članak

Ljeto, 2017. Real igra protiv Barcelone na ljetnim pripremama u SAD-u. Ivan Rakitić zabija za vodstvo Katalonaca, a Mateo Kovačić (25) je izjednačio na 1-1. Zašto to sad spominjemo? E pa, Kova je danas zabio prvi gol nakon čak 857 dana posta i te utakmice protiv Barcelone! Što se tiče službenih golova, posljednji je zabio 29. siječnja 2017. u pobjedi Real Madrida, nad Sociedadom. Trebalo mu je čak 145 utakmica...

Žrtva je Valencia u 5. kolu grupne faze Lige prvaka, a Mateo je lijepo zabio pogodivši desni donji kut za 1-1. Na kraju je susret završio 2-2, a Chelsea će u posljednjem kolu protiv Lillea igrati za osminu finala.

Ove sezone igra zaista fantastično, i možemo slobodno reći, igra nogomet karijere. Trener Frank Lampard ga hvali na sva zvona i nezamjenjiv je u prvoj postavi. Englezi su inzistirali na njegovom dolasku, bio je standardan i kod Sarrija i kod Lamparda, što samo pokazuje koliko je kvalitetan veznjak. 

Sjajne lopte i asistencije dijeli kao od šale, ali lopta nikako nije htjela u mrežu. Sve do danas. Ovo mu je ukupno 19. u karijeri i zanimljivo je da je skoro osvojio više trofeja (16) u karijeri nego što je zabio golova!

Za Hrvatsku je zabio jedan (Gibraltaru 2015. godine), za Inter šest komada, za Real četiri te za Dinamo sedam. 

Ovo mu je prvijenac u Chelseaju, a svojim igrama je to itekako zaslužio. Navijači ga obožavaju, najstandardniji je igrač 'plavaca', a sada sada je i gol napokon stigao. Kova je oduvijek pokazivao nevjerojatan talent, ali moramo priznati da smo očekivali nešto ranije njegov iskorak. U Interu i Realu je na bljeskove pokazivao ono što očekujemo od njega da stalno radi, a onda je Lampard shvatio kako ga može iskoristiti. Premjestio ga je na zadnjeg veznog i apsolutno pogodio. Kova je odmah procvjetao, neumorni je motor na sredini terena koji hrani loptama svoju momčad, a točnost dodavanja je zaista na nevjerojatnoj razini.

Protiv Cityja je prema SofaScore ocjeni bio najbolji igrač iz obje momčadi u s ocjenom 8,0, a samo je još N'Golo Kante imao ocjenu višu od 7,5.

Isto tako, uz Fernandinha i Azpilicuetu je imao najviše oduzetih lopti (četiri), a utakmicu je predvodio u još kategorija. Imao je najviše dodira na utakmici, najviše točnih dodavanja (za čak devet više od sljedećeg, Fikaya Tomorija), a dominirao je i u duelima. Sudjelovao je u najviše duela (16), a bio je bolji u čak 12! Isto tako, imao je i najviše uspješnih driblinga, čak pet. I to sve protiv jednog od najboljih veznih redova na svijetu... Apsolutno dominantan, a hrvatski maestro! S pravom se možemo pitati jesmo li napokon dobiti Modrićevog nasljednika?

Luka Modrić i Vlašić zabili za vikend, Brozović asistirao. Naši veznjaci briljiraju ove sezone i izbornik Zlatko Dalić će imati slatke briga oko slaganja prve postave na Europskom prvenstvu.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • dantejebo 28.11.2019.

    ja ću reći sramota a vi sad pljujte koliko hoćete...dosta dugo je igrao alibi igru, primi i vrati stoperu, pa nisi defanzivac, nisi se posvađao loptu, nisi spor..daj iskoristi to što znaš...konačno pokazuje znakove nogometnog života, daj još koji gol asistenciju do kraja sezone...uči od lamparda

  • 28.11.2019.

    ne samo zbog ovog gola, nego općenito, Mateo je definitivno jedan od boljih nogometaša Chelsea ove sezone

  • Dangerous_Russ 28.11.2019.

    gol nakon sto godina i još profulani zicer .. mislim da bi ono s lijeve strane i stoper zabio.. inače solidan igračić, mora puno više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare