To je to što me zanima!

Šuker: Otkaz? Vidjet ćemo; Niko: Preuzimam odgovornost

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatski dio reprezentacije stigao je u Zagreb. Među igračima iz HNL-a bili su Niko Kovač te predsjednik Davor Šuker. Obojica kažu da će se sve znati tek u srijedu
Vidi originalni članak

Manji dio hrvatske nogometne reprezentacije vratio se danas iz Norveške. Pred novinarima se među prvima pojavio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker koji je o smjeni izbornika ponovio jučerašnje izjave.

- Sigurno da nismo zadovoljni. Ugrožen je možda i put u Francusku , ali razgovarat ćemo u srijedu. U 11 sati imamo Izvršni odbor pa ćemo pričati o budućnosti - rekao je predsjednik te dodao da je pričao s izbornikom.

- Doručkovali smo zajedno, spavali u istom hotelu, naravno da smo razgovarali. Pa uvijek razgovaramo o nogometu.

Predsjednik je razočaran.

- Ha, gledajte... Vidio sam poslije utakmice u Oslu njihovog predsjednika i glavne ljude kako su sretni. Sjetio sam se i naše sreće nakon pobjede protiv Norveške kada možda i nismo igrali tako dobro, ali smo pobijedili. Normalno, kao odgovorne osobe moramo razmišljati što možemo napraviti da Hrvatska ode na EP . To je prioritet.

Nakon Norveške pojavila su se i nagađanja o nesuglasicama između igrača i izbornika.

- Znate da ne razgovaram o taktici, pozivima... Svatko ima svoj posao i odgovara za njega - zaključio je Šuker.

Niko Kovač se nije naspavao.

- Bila je kratka noć jer smo dugo sjedili i pričali. No tako je gotovo nakon svake utakmice. Ne može se zaspati - rekao je  Kovač te ponovio svoj zaključak koji je izrekao nakon utakmice.

- Kada igrate za reoprezentaciju, morate dati 100% od sebe. Norvežani su nam pokazali kako se igra i bori za svoju reprezentaciju, državu ... Mi to nismo pokazali i nismo ni mogli pobijediti.

Razgovora s igračima jučer nije bilo.

- Nismo puno pričali jer je jedan dio igrača odmah otišao prema klubovima, a manji dio ostao je s nama.

Izbornik kaže da nije čuo ni pročitao da je Modrić rekao kako su igrači dali sve od sebe.

- Gledali ste i vi utakmicu pa usporedite naše i igrače Norveške. Sigurno su se trudili, no Norvežani su se više trudili .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Alibij za lošu igru Niko bi mogao potražiti i u lošoj atmosferi oko reprezentacije.

- Krenuli smo s 10 bodova u kvalifikacije, no atmosfera oko reprezentacije je vrlo negativna. Bez obzira radi li se o Milanu, Poljudu, navijačima... No sjetite se, i nakon pobjede protiv Norveške rekao sam da mi se nešto ne sviđa. I, eto, očito da sam imao predosjećaj. Uzeli smo taj bod, koji je malo za nas i moramo se iskupiti. Još ništa nije gotovo, imamo dvije utakmice i moramo dokazati da ovo nije prava Hrvatska.

S pitanjem na koje je odgovarao Šuker, morao se suočiti i Kovač. Ostaje li na klupi?

- Ne znam, pričali smo poslije utakmica, ali to nije bila tema. Na ljudima u IO-u je da odluče. Izbornik nije bitan, bitna je reprezentacija. Ja sam još izbornik i uvjeren sam da možemo uspjeti. Imamo dvije utakmice i sve je moguće. Nikada se nisam predavao, niti ću to raditi. No, naravno, preuzimam odgovornost u svom dijelu posla.

Ostane li na klupi, moglo bi biti i promjena u sastavu.

- Puno toga sam vidio, kao i vi, ali ajmo spustiti tenzije i pričati nakon što detaljnije analiziramo. Vidjet ćemo što će biti za mjesec dana.

Ipak, ne bi promijenio ništa u jučerašnjem sastavu.

- Ma uvijek pričamo o tome. Pa mi smo napravili sve isto kao i u prijašnjim utakmicama. Ključ svega je pristup, to je sve.

Idi na 24sata

Komentari 214

  • pinokioo 08.09.2015.

    ja sam da izbornik bude Tomo Židak,on je upučen u sve tajne nogometa,a ak koju utakmicu izgubimo ,uvjek se moze izvuči na čašicu više,pa ,kak igramo kao da je kovać popil koju više, niš si ne zamjera ,uvjek su drugi krivi,drugi se netrude,itd,itd

  • nesty 08.09.2015.

    pa to je i bio plan da se nejde na ep.decki su dobili lovicu od platinija.-tko bi drzao manđu a nije u formi?super to izvode.

  • croaticum 07.09.2015.

    Zasto i tko rusi Kovaca?

Komentiraj...
Vidi sve komentare