To je to što me zanima!

Sjajna utakmica i gol majstora Kovačića na uzavreloj Mestalli!

Mateo Kovačić odigrao je sjajno na Mestalli, a u 71. utakmici za Chelsea zabio je i svoj prvi gol za londonski klub. I Pulišić je bio strijelac, a utakmica je bila dramatična, dinamična... Fantastična
Vidi originalni članak

Kakav nogomet na uzavreloj Mestalli...! Četiri gola, neiskorišteni penal i još dva-tri zicera domaćih te: sjajna partija našeg majstora Matea Kovačića (25). Nogomet pun dinamike sa obje momčadi 'na prednji pogon' gledali smo od prve minute, a ludilo na Mestalli počelo je u 40'.

Najprije je Soler kaznio nepažnju gostujuće obrane, utrčao iza leđa stoperima i svladao Kepu, a manje od dvije minute kasnije Kova je primio jednu loptu na 17-18 metara od Cillessenovog gola pa ju desnicom smjestio u donji desni kut sjajnog nizozemskog golmana... Vrhunski potez i prvi gol 'Vatrenog' veznjaka u njegovoj 71. utakmici za Chelsea!

Tek minutu i pol nakon što je zabio Mateo je imao još bolju priliku, ali Cillessen mu je skinuo odličan udarac s desetak metara s lijeve strane.

Na odmor se otišlo sa 0-0 nakon guštanja u odličnoj utakmici - neizvjesnoj, punoj dinamike i šansi, a prvo ime bez konkurencije je bio: hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić!

Nastavak je ponudio... Još atraktivniji nogomet. I već poslije 5 minuta Englezi su imali 2-1. Batshuayi je ušao umjesto Abrahama, spustio jednu loptu glavom na peterac, a Christian Pulišić ju zakucao u mrežu. Njemački sudac Felix Zwayer odmah je svirao zaleđe, ali nakon konzultacije s VAR-om priznao je gol i ekipa iz Londona imala je prolaz skupine u rukama.

Ali Valencia je od tog trenutka svim snagama krenula po preokret i: nije stala do - 97. minute. Fenomenalnu su šansu za izjednačenje domaći imali u 65. minuti. Jorginho je startao na Gayu, Zwayer dosudio penal za Valenciju, ali kolosalni Kepa Arrizabalaga (25) svjetskom je intervencijom skinuo penal domaćem kapetanu Daniju Pareju!

Do apsolutno zasluženih 2-2 Valencia je došla u 82'. Posve zasluženo, ali... I posve slučajno! Daniel Waas je išao na centaršut s desne strane, lopta mu je prešla preko noge pa u čudnom luku prebacila Kepu i završila u suprotnim rašljama: 2-2.

Valencia je mogla pobijediti u doslovno zadnjim trenucima (Zwayer je dodao čak 7 minuta svoje nadoknade), ali Rodrigo je u jednoj španjolskoj kontri promašio 'nepromašivo': nebranjeni gol sa manje od 5 metara! Ogromni se očaj razlio Mestallom, a njemački arbitar označio je kraj nogometnog 'promo-spota' u Valenciji.

PRVI GOL ZA CHELSEA Kova, napokon! Kovačić zabio nakon više od dvije godine...

Sa remijem zadovoljniji može biti Frank Lampard od Alberta Celadesa jer: u zadnjem kolu Chelsea očekuje već otpisani Lille, a Valencia mora na noge Ajaxu u Amsterdam.

- Skoro smo pobijedili, ali i skoro izgubili. Budimo realni: Mestalla je jako teško gostovanje. Nismo zabili za 3-1, sve ostaje u našim rukama što se prolaska u nokaut-fazu Lige prvaka tiče i ja sam s tim zadovoljan - rekao je Lampard nakon utakmice za koju Valencia vjerojatno dugo neće shvatiti kako ju nije uspjela riješiti u svoju korist.

Zaključno: sjajni su bili golmani Kepa i Cillessen, sjajan je bio nogomet na Mestalli, a dobrim dijelom utakmice sjajnu je partiju pružio i najbolji Chelseajev igrač, Hrvat Mateo Kovačić koji ima puno više slobode u igri kod Lamparda nego što mu je davao Sarri i to se vidi u svakom potezu Vatrenog veznjaka!

 
Idi na 24sata

Komentari 48

  • Žara 27.11.2019.

    od kad je skinuo duge rukave igra sve bolje i bolje

  • savec 27.11.2019.

    Kak se otislo na odmor s 0:0 a dva gola pala u prvom poluvremenu? Molim pojasnjenje

  • user_432191 27.11.2019.

    Dobra tekma moglo je otići na bilo koju stranu 3 boda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare