To je to što me zanima!

Kovačić je ušao u finale FA kupa

Arsenal i Chelsea igrat će u finalu FA kupa, najstarijega nogometnog natjecanja na svijetu, nakon što su plavci u nedjelju srušili Manchester United 3-1. Kovačić je igrao do 86. minute
Vidi originalni članak

Ovogodišnji finale engleskog FA kupa bit će londonski obračun Chelseaja i Arsenala, nakon što je Chelsea u drugom polufinalu odigranom u nedjelju na Wembleyju s uvjerljivih 3-1 (1-0) svladao Manchester United.

POGLEDAJTE VIDEO: Kovačić je lani uzeo Europsku ligu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Chelsea je poveo u 11. minuti sučevog dodatka u prvom poluvremenu, a strijelac je iz neposredne blizine bio Olivier Giroud na ubačaj Azpilicuete.

U prvoj minuti drugog poluvremena Mount je presjekao dodavanje na 40 metara od gola Uniteda i sam završio akciju udarcem s 20-ak metara, koji je prošao kroz ruke Davida De Gee. U 74. minuti Harry Maguire je nespretnom reakcijom poslao loptu u svoju mrežu za tri gola prednosti 'plavih'.

Utješni pogodak za Manchester United postigao je Bruno Fernandes iz penala u 85. minuti.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić bio je u početnoj postavi pobjedničke momčadi, a igrao je do 86. minute kad ga je zamijenio Loftus-Cheek.

Finalni dvoboj Arsenala i Chelseaja na rasporedu je 1. kolovoza na Wembleyju.

Arsenal će u svom 21. finalu tražiti put prema poboljšanju svog rekorda od 13. naslova, dok je Chelsea do sada u 13 finala osam puta osvajao vrijedan trofej. Arsenal je posljednji trofej osvojio 2017., a Chelsea 2018.

Arsenal je u subotnjem polufinalu sa 2-0 nadigrao prošlogodišnjeg pobjednika Manchester City.

(jt)

Idi na 24sata

Komentari 14

  • CFC1 19.07.2020.

    Odlicna igra u svakom segmentu igre. Bolje Chelsea igra sa 3 stopera nazad,manje kikseva koji mogu napraviti ne tako odlicni stoperi Chelseaja. Samo Rudigera nebi dao ni za 2 Maguviera,ne mogu vjerovati da takav lik toliko kosta. Lampard fino radi,uz potpisanog Wernera i Ziecha,30milki jos dodatno od Hazardovog transfera,plus 50m eura ta plasman u lp bit ce to odlicna ekipa. Havertz skoro pa potpisan,jos obranu sredit i bit ce to top.

Komentiraj...
Vidi sve komentare