To je to što me zanima!

Kovačić o isključenju Jakoliša: Nije bilo na loptu, nasilnički čin

Hajduk je u 4. kolu HNL-a upisao prvi poraz ove sezone, baš u trenutku kada su mogli zasjesti na prvo mjesto. Slaven Belupo slavio je 2:1, a debi u bijelom dresu po dobrome neće pamtiti ni Marin Jakoliš
Vidi originalni članak

Slaven Belupo slavio je u Koprivnici s 2:1, a debi u bijelom dresu po dobrome neće pamtiti ni mladi hrvatski reprezentativac Marin Jakoliš. Hajdukovci su gostovali kod Slaven Belupa, a 22-godišnji napadač u igru je ušao u 54. minuti. Jakoliš je protivničkog braniča pogodio laktom u glavu, a sudac Marko Matoc ekspresno je (u 56') novom pojačanju Splićana pokazao izravni crveni karton.

- Nije bilo borbe za loptu, ovo je nasilnički čin, očigledan pokret laktom prema glavi. Pravila su ovdje jasna - rekao je za HNTV Draženko Kovačić, stručni sukomentator i nogometni sudac te Uefin koordinator. 

Skočila je cijela klupa Hajduka i svi igrači, odmah su došli prosvjedovati glavnome sucu, međutim ponovljena je snimka pokazala da je Matoc opravdano isključio mladog Vatrenog iz igre. Jakoliš je bio izvan sebe i u čudu je pokušavao dokazati da je takva kazna prestroga, no glavni se sudac nije predomislio.

Nisu se puno veselije proveli niti domaćini. Bogojević je također dobio crveni karton, ali u 78. prvi žuti je zbog odugovlačenja je točno dosuđen, ali drugi ne, tvrdi Kovačić.

- Ovdje moramo reći da nema prekršaja igranja rukom. Nije trebalo dosuditi niti prekršaj, već faul igrača Hajduka u napadu. S obzirom da nam uskoro dolazi VAR, moramo znati da se tu VAR po protokolu ne može uključiti, bez obzira što se radi o pogrešci - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Simulacija_stimulacija 13.08.2019.

    U 1. kolu Istra oštećena, sada Slaven, tko je slijedeći?

  • ivanpavelic1 13.08.2019.

    Po meni takodjer cist crveni karton igracu Hajduka zbog udaranja laktom!! Drugi zuti igracu SB je smijesan ali isto tako onaj penalje presmjesan.Takvih kontakata na utakmici ima 10ak

  • 13.08.2019.

    Opa... Cekamo reakciju kmecavaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare