To je to što me zanima!

Kovačić smijenio Špehara i postao najmlađi strijelac HNL-a

Dinamo je očekivano lako svladao posljednjeplasirani Hrvatski Dragovoljac utrpavši im šest golova. Mateo Kovačić (16) golom za 4-0 postao je najmlađi strijelac HNL-a
Vidi originalni članak

Nogometaši Dinama nisu imali težak posao u 16. kolu na gostovanju kod Hrvatskog Dragovoljca u Kranjčevićevoj. 'Modri' su nedoraslom protivniku, posljednjeplasiranom u HNL-u 'utrpali' šest komada i iskoristili poraz Hajduka za bijeg na +7. 

Nakon što se u ranoj fazi utakmice ozlijedio strijelac gola za 1-0, Ivan Tomečak, Vaha se okrenuo prema klupi i rekao dosadašnjem kadetu. 16-godišnjem Mateu Kovačiću: "Diži se, ulaziš!"

Golom za 4-0 protiv Dragovoljca Dinamov veznjak kojem su uzori Iniesta i Fabregas postao je najmlađi strijelac u povijesti HNL-a. Dosad je titulu držao Osijekov napadač Dino Špehar koji je u prošlom kolu zabio Slaven Belupu. Špehar je također 16-godišnjak, no Mateo, kojeg smatraju jednim od najboljih nogometaša Europe svog godišta, tri je mjeseca mlađi.

Kovačića je Vahid Halilhodžić priključio seniorskoj konkurenciji te mu prvi dao priliku. Ovaj mu je vratio na najbolji mogući način.

Golijadu je već u 9. minuti otvorio Ivan Tomečak koji pogađa glavom nakon asistencije Luisa Ibaneza. Kovačić je zamijenio ozlijeđenog strijelca i već u 22. minuti pokrenuo akciju za 2-0. Sigurni realizator iz drugog pokušaja bio je Mathias Chago. Na 3-0 povisuje Ibanez u 41. minuti. 'Hrvatski Messi' Mateo Kovačić prvijenac zabija u 62. minuti, a nakon njega u strijelce se upisuju Badelj i Bećiraj za potpunu katastrofu Dragovoljca.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • njonjo 21.11.2010.

    najbolji u europi za njegovo godiste???, mozda u okoliciZagreba. Taj decko nije nista bolji od druge djece njegovih godina.

  • user_62074 21.11.2010.

    http://www.youtube.com/watch?v=tUoLPylUOoY gol možete vidjeti tu http://www.youtube.com/watch?v=tUoLPylUOoY

  • skeletor83 21.11.2010.

    kako vi zavidite nama na nasem hajduku ma može bit zadnji na tablici veći je klub od agregata vaseg hžv

Komentiraj...
Vidi sve komentare