To je to što me zanima!

Krajan raskinuo suradnju s Konjuh, Ćorić ne ide u Bogotu

Nesporazumi su izglađeni i dogovreno je da će se vratiti, ali bilo je već i prije rečeno da će u Kolumbiji igrati ako će imati zadovoljavajući renking. Kako to nije slučaj, bit ćemo bez njega u Bogoti, pojasnio je Krajan
Vidi originalni članak

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan potvrdio je za Hinu da Borna Ćorić neće igrati na skorašnjem gostovanju u Kolumbiji za mjesto u Svjetskoj skupini, kao i da je s najbolje rangiranom hrvatskom tenisačicom Anom Konjuh završio šestomjesečnu suradnju. 

- Prekid suradnje s Anom Konjuh došao je na obostranu inicijativu. Ni ona ni ja nismo bili potpuno zadovoljni pa smo zaključili da je onda za oboje najbolje da svatko krene svojim putem - izjavio je u nedjelju Krajan komentirajući vijesti objavljene u nedjeljnom izdanju Sportskih novosti.

- Što se tiče Borne Ćorića, nesporazumi su izglađeni i dogovreno je da će se vratiti u reprezentaciju, ali bilo je već i prije rečeno da će u Kolumbiji igrati, ako će imati zadovoljavajući renking. Kako to nije slučaj, bit ćemo bez njega u Bogoti.

Izbornik će u utorak objaviti sastav u kojem bi trebali biti Marin Čilić, Franko Škugor i Nikola Mektić, a za mjesto četvrtog igrača koji će zamijeniti Ćorića, vrlo velike izglede ima 26-godišnji Viktor Galović, trenutačno 244. na pojedinačnoj ATP ljestvici, koji nikada nije još igrao za reprezentaciju, ali je svojim igrama u ovoj sezoni skrenuo pažnju na sebe.

Od početka godine ovaj je tenisač rođen u Novoj Gradiški, a nastanjen u talijanskom Busseru, napredovao za više od 250 mjesta na ljestvici. Galović je tijekom srpnja iz kvalifikacija došao do naslova na ATP Challengeru u talijanskom Recanatiju na tvrdoj podlozi, a već sljedećeg tjedna na zemljanoj podlozi došao i do finala Challengera u njemačkom Braunschweigu.

Unatoč Ćorićevom izostanku i neigranju Ivana Dodiga, Krajan je optimističan po pitanju konačnog ishoda dvoboja u Bogoti.

- S Marinom Čilićem u sastavu mi smo još uvijek favoriti. Vjerujem da možemo ostvariti pobjedu i zadržati mjesto u Svjetskoj skupini - zaključio je hrvatski izbornik.

Dvoboj Kolubije i Hrvatske na rasporedu je od 15. do 17. rujna, a igrat će se u glavnom kolumbijskom gradu u prilagođenom prostoru koride. Prvi igrač kolumbijske reprezentacije trebao bi biti Santiago Giraldo, 129. na ATP ljestvici, a momčad pod vodstvom izbornika Pabla Gonzaleza ima vrlo kvalitetan i uigran par u Juan-Sebastianu Cabalu i Robertu Farahu, 22. i 26. na ATP ljestvici igrača parova. Drugi igrač za pojedinačne mečeve trebao bi biti 26-godišnji Eduardo Struvay, 525. na pojedinačnoj ATP ljestvici.

Ovo će biti prvi Davis Cup dvoboj tenisača Hrvatske i Kolumbije.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • MateCro 04.09.2017.

    Treba joj trener koji ce uocit njezine slabosti/vrline, a ne ovaj nabildani krajan koji se svaku tekmu pali sam na sebe i svoje misice

  • milan47 03.09.2017.

    Krajan ni kao igrač nije bio bog zna što !!! da prevedemo na današnje vrjeme oko 500 na ATP ljestvici , i kao takav nemože joj ništa pametno ukazati i poboljšati igru !!! jedino joj može biti dobar sparing partner za zagrijavanje !!! Čudim se i kako je došao do izbornika ,vjerojatno se nije niko osim njega javio!!!

  • emilzatopek 03.09.2017.

    Mala ima očito neki problem, vjerojatno je teška za suradnju. Često mijenja trenere i to se nikako dugoročno ne može dobro odraziti na rezultate/ranking. Želim joj da stvarno nađe trenera koji će joj pronaći "žicu" kao dugoročno rješenje jer je zaista talentirana i pripada u top tenisačice osobito kad se vidi tko je danas u samom vrhu (izuzev Serene koja je odsutna).

Komentiraj...
Vidi sve komentare