To je to što me zanima!

Kralj Ante Tomić: Ipak ne može sam na Barcelonu...

Drugu utakmicu zaredom Ante Tomić blistao je protiv Barcelone, ali “kraljevski klub” treću je utakmicu četvrtfinala Eurolige svejedno izgubio
Vidi originalni članak

Koliko Ante Tomić već sad znači Realu, samo dva mjeseca nakon dolaska, najbolje se vidjelo u završnici utakmice. Real je očajnički pokušavao dostići Barceloninu prednost, publika je urlala, a onda je 23-godišnji Dubrovčanin dobio gadan udarac u lice i pao na parket. Dvorana je utihnula dok se Ante nije sabrao i ustao. A onda je dobio ovacije.
Njegova igra protiv Barce u trećoj utakmici četvrtfinala graničila je sa savršenstvom. Zabio je 23 koša, promašio samo dvaput (11-13 iz igre). Pogađao je iz okreta, preko glave, zakucavao, izluđivao svakog čuvara kojeg bi postavili na njega. Odigrao je 34 minute, najviše od svih u Realu. Njegovi konkurenti u momčadi ili uopće nisu igrali ili su dobili mrvice. Trener Ettore Messina začas se “zaljubio” u Antu.
I da na drugoj strani nije bilo fenomenalnog Juana Carlosa Navarra, Tomić bi bio najbolji strijelac i najkorisniji igrač kola, a i Real bi vjerojatno pobijedio te došao na korak do Final Foura. No suigrači ga nisu pratili.
“Tomić je ponovno sijao paniku u Barceloni, ali nije mogao sam”, pisala je Marca, a i trener Katalonaca Xavi Pascual odao mu je veliko priznanje rekavši da će ključ pobjede u četvrtoj utakmici biti zaustavljanje Tomića.


U ARENI ŽELIMO SRUŠITI REKORD POSJEĆENOSTI

ARENA KAO ATENA - KOŠARKAŠI CIBONE PRVI SU KUP PRVAKA OSVOJILI PRIJE TOČNO 25 GODINA U ATENI
Ima tu simbolike. Atena i Arena. Bilo bi lijepo da se baš u Areni jedan međunarodni košarkaški trofej vrati u Zagreb, rekao je direktor Cibone Andro Knego.
Prije 25 godina Cibona je u Ateni osvojila prvi Kup prvaka, a članovi te generacije trebali bi izaći na parket Arene uoči polufinalnog okršaja s Union Olimpijom (23. travnja) i obilježiti četvrt stoljeća od tog povijesnog uspjeha.
Baš je zbog Arene organizacija Final Foura pripala Zagrebu, priznao je Roman Lisac, generalni direktor NLB lige.
- Bilo je teško oduprijeti se takvoj ljepotici - kaže Lisac, a direktor lige Josip Bilić poželio je obaranje rekorda gledanosti od 13.328 ljudi s lanjskog finala u Beogradu. Kapacitet Arene je 15.020 mjesta za košarkaške utakmice.

ANTE TOMIĆ U EUROLIGI
REAL MADRID - MONTEPASCHI 77-69
(12 koševa, 9 skokova, 3 asistencije)
REAL MADRID - MACCABI 64-66
(10 koševa, 4 skoka, 4 blokade)
BARCELONA - REAL MADRID 68-61
(6 koševa, 3 skoka, 1 blokada)
BARCELONA - REAL MADRID 63-70
(22 koša, 5 skokova, 4 blokade)
REAL MADRID - BARCELONA 73-84
(23 koša (šut 11-13), 3 skoka)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Philly76 01.04.2010.

    potencijal za nba... ali neće sjediti na klupi tamo nego baš će igrat jer preko 20 koševa za real zabijet stvarno nije mala stvar

  • hrca50 01.04.2010.

    Svaka cast na izvedbi !!! Kad bude zabijao 30 u euroligi , mozda zaigra i za repku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare