To je to što me zanima!

Kramarić: Kasperu zabijam baš kao što je Šuker njegovom tati

Kasper Schmeichel je sjajan lik, pozvao nas je na Božićni parti u Kopenhagen na tri dana. U Leicesteru je imao svog kuhara i poslije svake utakmice je u svlačionicu nosio posne kolačiće, kaže Andrej Kramarić
Vidi originalni članak

Odmah nakon utakmice protiv Islanda poslao sam poruku Kasperu Schmeichelu. Rekao sam mu da mi sačuva dres. Ipak ima slavno prezime, rekao je Andrej Kramarić.

Hrvatski napadač i danski golman jako su dobri prijatelji. Zajedno su igrali u Leicesteru, gdje su se družili izvan terena.

- On je sasvim normalan i pristojan dečko. Jednom nas je vodio na Božićni parti u Kopenhagen, tri dana je trajala fešta, malo smo se opustili, bilo je sjajno, dobar je zabavljač - kaže Krama.

U svojoj autobiografiji Roy Keane, legendarni veznjak Manchester Uniteda, opisao je kako je često znao piti s Peterom Schmeichelom, a jednom su se zbog alkohola čak i potukli na pripremama, pa je Schmeichel drugi dan imao šljivu ispod oka. Kasper nije na oca. Barem ne u tom pogledu 'ruženja'.

- O, ne. Sasvim suprotno. Ima dvoje djece i jako je posvećen obitelji. Sjećam se da je u Leicesteru imao svog kuhara, koji je živio s njim. Mislim da je bio iz Manchestera, nisam siguran. Poslije svake utakmice u svlačionicu nam je donosio posne kolačiće bez šećera. To je bio običaj. Petera nikad nisam upoznao, vidio sam ga možda na jednoj utakmici i to je to.

Hrvatska je, to je valjda jasno cijelom svijetu, favorit u utakmici protiv Danske. Tako su, između ostalog, i kladionice klasificirale ovaj susret. No, Danci su prvi krug prošli bez poraza, a posljednji poraz imaju još tamo od listopada 2016.

- Čim protiv sebe imate neku manju reprezentaciju, koja se organizirano može braniti, odmah velika momčad ima problem, veliki se muče. Jesmo li mi veliki? Jesmo, da. Mi smo jedna od tih velikih momčadi, možemo se sa svima nositi. No bilo bi pogrešno razmišljati da ćemo ih lagano izbaciti. Sjetite se samo Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine, kad smo bili uvjereni da ćemo izbaciti Portugal, pa smo ispali.

Jeste li iz toga nešto naučili?

- Nego što, upravo zato ovako razmišljamo jer znam što nam se dogodilo. Jako cijenim Dance - rekao je Krama.

Jedna od najblistavijih hrvatskih pobjeda je ona u Sheffieldu 1996. protiv Danske, a najblistaviji trenutak te utakmice je Šukerov lob preko Scmheichela. Andrej je tada imao svega pet godina i Šuker mu je bio idol.

- Šetali smo gradom, a Andrej je samo govorio o Šukeru i u Praškoj ulici najednom se ispred nas stvori - Davor Šuker - prisjetio se tata Josip.

- Volio je i Prosinečkog, jednom mu se potpisao na hlače, a ja sam ih greškom oprala i ode potpis - dodala je majka Danica.

No, vratimo se Danskoj, iako je imao pet godina, Andrej se jako dobro sjeća te utakmice. Kao mali gledao je sve utakmice Hrvatske, ispunjavao albume sa samoljepljivim sličicama, pisao rezultate.

- Sjećam se tog Šukerovog gola jako dobro. Sad ću vam nešto ispričati. Na treninzima u Leicesteru sam znao tako prebaciti Kaspera, joj što je bio ljutit. Taj šukerovski lob ga je izluđivao. Jako je bio ljutit - kaže kroz smijeh Krama.

Tko zna, možda bude prilike pa na utakmici protiv Danske Krama 'proda' šukerovski lob Kasperu. Uh, kakva bi to bila priča.

- Ha, ha. Ako bude prilike... On je najbolji golman s kojim sam igrao jer je tehnički savršen, nogom igra sjajno i nikad nisam vidio golmana koji bolje razumije nogomet i ima bolje ispucavanje.

Naravno, susret može otići i u penale gdje je Subašić majstor. Kakav je Kasper?

- Dobar je, nije loš. Ali teško je o tome razgovarati jer to je lutrija i nikad ne znate...

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Idi na 24sata

Komentari 25

  • PLAVA_LJUBLJANA 29.06.2018.

    Krama ima nos za gol i najsličniji je od svih igrača Šukeru i Eduardu. Ali meni se više sviđa Manđukić koji je stvarno pravi gladiator i grize 200 posto svaku utakmicu.

  • 29.06.2018.

    zabijas ti ha😂😂😂

  • ante_maja 29.06.2018.

    ako mislis igrat kao protiv Islanda onda bolje odi kuci

Komentiraj...
Vidi sve komentare