To je to što me zanima!

Kranjčar asistom pomogao u potopu svog bivšeg kluba

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Spursi su produbili patnje Portsmoutha, kluba koji je zadnji na tablici Premier lige. Vedran Ćorluka je odigrao 90 min., a Kranjčar je izašao u 67. minuti
Vidi originalni članak

Tottenham Vedrana Ćorluke i Nike Kranjačara nastavio je patnju posljednjeplasiranog Portsmoutha pobjedom 2-1. Obrambeni igrač hrvatske nogometne reprezentacije i Spursa odigrao je svih 90 minuta, a veznjak Kranjčar uvodnih 67 minuta za momčad koja još uvijek ne može računati na ozlijeđenog Luku Modrića. Kranjčar je nogometno ime u Engleskoj počeo stjecati upravo u Portsmouthu, a svojoj je bivšoj momčadi “zapaprio” u vidu asistencije kod prvoga gola. Izveo je korner u 29. minuti točno na glavu Kinga koji koristi udarac s nekih 12 metara. Na 2-0 za Tottenham povisio je Jermain Defoe svojim šestim golom sezone, dok je domaćin preko Boatenga u 59. minuti smanjio na konačnih 2-1. Recimo i to da su Spursi posljednjih pola sata utakmice igrali bez isključenog strijelca pobjedničkog gola (prekršaj na Mokoeni), te da je brojčanu prednost anulirao drugim žutim Brown početkom sudačke nadoknade utakmice.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sila nebeska 17.10.2009.

    Piše: Prodigy Subota, 17.10.09. 22:40. Evropski prvak Barcelona spreman je Manchester Cityju ustupiti četiri igrača u zamjenu za Brazilca Robinha. Barcelona je engleskom klubu ponudila Thierryja Henryja, Yaya Tourea, Carlesa Puyola i Erica Abidala, javili su španski mediji. City je za Robinha tražio 35 miliona eura obeštećenja, a Englezi vjerovatno neće imati ništa protiv zamjene. Španski mediji navode da je Barcelona već postigla dogovor s Robinhom, koji čeka odobrenje Cityja za odlazak u Kataloniju. Robinho je u Manchester City došao u septembru prošle godine iz Real Madrida za 42,5 miliona eura.

Komentiraj...
Vidi sve komentare