To je to što me zanima!

Kratki za jedan gol: Crna Gora osvojila Svjetsku ligu

Vaterpolska reprezentacija Hrvatska izgubila je 8-7 u finalu Svjetske lige od Crne Gore, koja je bila i domaćin završnice ovoga natjecanja
Vidi originalni članak

Crnogorska zastava završila je u bazenu, njihovi vaterpolisti su slavili kao da su svjetski prvaci. Prepune tribine bazena Morača ispratile su svoje sportske heroje do novog uspjeha, u finalu su Crnogorci nadigrali i pobijedili Hrvatsku 8-7. Niti u jednom trenutku igrači Ratka Rudića nisu bili u vodstvu, čak je tamo negdje u trećoj četvrtini sve mirisalo na katastrofu. Bilo je 7-3, Hrvatska je teško pronalazila put do crnogorskog gola, a kada bi ga i pronašla sjajno bi reagirao golman Ščepanović.
Uz golmana, briljirao je i kapetan. Nikola Janović zabijao je sa svih pozicija, mrežu Josipa Pavića pogađao četiri puta i prometnuo se u prvo ime utakmice. S dva ključna crnogorska igrača na tako visokoj razini, naša se reprezentacija silno mučila da ostane u utakmici. Andro Bušlje, Igor Hinić i Paolo Obradović zabijali su po dvaput, a jedan gol djelo je Sandra Sukna.
Baš je mladi Sukno prekinuo 'sušu', loše hrvatsko razdoblje koje je odvelo Crnu Goru na četiri gola viška. Četrdeset sekundi prije kraja Bušlje je pogodio za 8-7, nakon čega je do kraja Rudićeva postava odigrala presing u cijelom bazenu. Nije bilo koristi, Crnogorci su sačuvali loptu i slavlje je moglo početi.
Hrvatska nikad ranije nije igrala u finalu Svjetske lige i zato se ovaj doseg može označiti velikim uspjehom. Pogotovo s obzirom da su se oprostili Vićan, Vrdoljak i Smodlaka, da su ozljeđeni Maro Joković i Pavo Marković, da forma još nije optimalna... Sada su na redu Mediteranske igre, a 20. srpnja počinje ono najvažnije. Hrvatska u Rimu na Svjetskom prvenstvu ide u obranu naslova prvaka osvojenog u Australiji prije dvije godine.

SVJETSKA LIGA, FINALE:
Crna Gora - Hrvatska 8-7 (3-1, 2-2, 2-1, 1-3)

UTAKMICA ZA 3. MJESTO:
Srbija - SAD 9-7 (2-2, 1-2, 4-2, 2-1)

Idi na 24sata

Komentari 4

  • JAX 22.06.2009.

    crnogorci u vaterpolu isto sto i francuzi u rukometu

  • arsenal fc 22.06.2009.

    a jebiga, glavno da smo naguzili srbe.

  • ninitivat 21.06.2009.

    Trenutno se zna ko je najbolji......Svaka cast momci....... Raduje se Jadran plavi i pobjedu nasu slavi......NAJBOLJE SU NAJBOLJE CRNOGORSKE AJKULE.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare