To je to što me zanima!

Krenula 'operacija Euro', Petriću 'zeleno svjetlo'

Doktor Paladino dopustio je napadaču Borussije da trenira kao svi ostali Bilićevi igrači. Sedmorica su već na putu za Rovinj, ostali stižu u srijedu
Vidi originalni članak

Slaven Bilić malo je kasnio. Ušao je u predvorje hotela Sheraton deset minuta poslije podne i najprije zagrlio Roberta Prosinečkog. “Žutog” nije bilo u Glasgowu, ali sad je opet tu, u Bilićevu stožeru.
- Napokon! Počinjemo pripreme i sretan sam što su svi zdravi. Osim, naravno, Dudua. Razgovarao sam s njim prije dva dana i on je dobro. Vratit će se prije nego što su predviđali - rekao je izbornik.
Došao je sjajno raspoložen, vjerojatno i zbog dobrih vijesti glede Petrićevih leđa.
- Mladen već dugo ima tih problema. Triput sam razgovarao s dr. Paladinom, koji kaže da su Petrićeva leđa kao u 90 posto drugih igrača i dao mu je zeleno svjetlo da može sve raditi i trenirati bez straha - rekao je s olakšanjem Bilić.
Borussijin napadač i većina ostalih igrača priključit će se u srijedu. Sedmorica su već u Rovinju: Niko Kovač, Modrić, Vukojević, Ćorluka, Kalinić te Pamić i Anas Sharbini.
Popis Joachima Löwa, koji je pozvao trojicu iz druge lige, nije iznenadio Bilića. No jedno ime s austrijskog najradije bi izbrisao.
- Ivica Vastić apsolutno može biti opasan i volio bih da nije tamo! On je kod njih uz Ivanschitza taj genijalac - rekao je Bilić i dodao:
- Pokazalo se da smo prošli skupinu kad god smo dobili prvu utakmicu. To je ključno, pogotovo zbog našeg mentaliteta. Ma takvi su zapravo svi, osim možda Nijemaca.
Ta prva je ključ. Ali Bilić, za razliku od Ćire, ne priznaje ni pojam “utakmice koja se smije izgubiti”.
- Znam koliko poraz može uzdrmati, čak i kad nije ključno. Pa kad smo gubili od Portugala '96. ili Argentine '98., u kampu je dva dana bila 'blaga koma’ - kaže Bilić.

NIKO KRANJČAR
Nazvao sam ga i čestitao mu. Niko je prvi Hrvat koji je osvojio FA kup i ponosni smo na njega, kaže Bilić

TRI TJEDNA PRIPREMA
Mi moramo 'eksplodirati’ 8. lipnja i to mora trajati tri, četiri, pet ili, daj Bože, šest utakmica, rekao je Bilić

HOTELSKI TRENING
Srdačnu dobrodošlicu pokvario je jedino veliki pljusak te je stoga prvi trening reprezentacija imala u sklopu hotela

Idi na 24sata

Komentari 8

  • kroatzki 19.05.2008.

    nerazumijem zasto svi seru zbog ovog Sharbinia kao da ce on uopce dobiti koju minutu

  • Shady 19.05.2008.

    Nije mi jasno zašto je pozvao Sharbinia, jer se taj pokazao koliko voli Hrvatsku kada je odbio da dođe u mladu reprezentaciju.....Također malo se Bilić glupira što nije pozvao ovog umišljenog Križanca, nije važno ima li on s njim osobnih problema ako je u pitanju reprezentaciju onda se može preci preko svega...Pohvalio bih ga što je pozvao Pokrivača koji ie novo otkriće Francusko lige, u prvoj sezoni tamo već ga traži Juve i Roma....

  • josica 19.05.2008.

    rođo ne seri jer nemaš pojma . Ponudi mu ti novce, pa ti iraj glupane. Ajde navijaj tamo za Rumunje, Ruse...

Komentiraj...
Vidi sve komentare