To je to što me zanima!

Kritizirao Uefu zbog Modrića, odlazi iako je produžio ugovor

Kad su mi rekli da je Modrić dobio nagradu, htio sam ostati sam. Na ceremoniju sam došao iz poštovanja. Što trebam učiniti da osvojim Zlatnu loptu, vikao je Griezmann na sva zvona na kraju prošle sezone...
Vidi originalni članak

Oko njega vezale su se brojne sapunice. Bojkotirao je je Uefu i Fifu jer mu nisu dali nagradu za najboljeg igrača, kritizirao je Luku Modrića da ne zaslužuje tu nagradu, a odluku da ostaje u Atleticu je objavio preko videa, i to snimajući samog sebe poput neke Hollywoodske zvijezde.

Antoine Griezmann igrač je kojeg volite ili ne volite. Jednostavno ne može drugačije. Francuz je nakon pet godina odlučio napustiti Atletico Madrid i svoju sreću potražiti negdje drugdje.

Iako je prije samo godinu dana, za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, objavio da ostaje preko famoznog videa kojeg je objavio na društvenim mrežama kopirajući LeBron Jamesa koji je istu stvar napravio 2010. godine kada je objavio da odlazi u Miami, odluku je naglo promijenio. Potpisao je ugovor do 2023. godine, otkupna klauzula je bila stavljena na 200 milijuna eura i činilo se da su Madriđani taj problem riješili.

No, još jedna sezona bez trofeja nagnala je Francuza na nove izazove. Prema Marci to je gotovo sigurno Barcelona, ali treba pričekati ljetni prijelazni rok i njegovu končanu potvrdu. 

Igrač zapaljivog temperamenta Atleticu je donio Europsku ligu, španjolski kup i europski super kup, dva puta su izgubili od Reala u finalu Lige prvaka, što je jako malo za igrača koji sebe naziva najboljim na svijetu. Sjetimo se samo prošle godine. On je s Francuskom osvojio Svjetsko prvenstvo i uporno je trvdio kako je zaslužio Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta. Išao je toliko daleko da je bojkotirao i Uefu u osmini finala Lige prvaka.

Dok su svi igrači Juventusa i njegovi suigrači stajali ponosno, glave visoko podignute u zrak, Griezmann je okrenuo leđa i gledao prema navijačima. Teško se sjetiti da je itko ranije napravio nešto slično, a može biti sretan što nije dobio nikakvu kaznu. 

Ponavljao je stalno da on zaslužuje taj trofej, a trenutak kada je Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu mučio ga je noćima poput najteže noćne more.

- Kad su mi rekli da je Modrić dobio nagradu, htio sam ostati sam. Na ceremoniju sam došao iz poštovanja. Što trebam učiniti da osvojim Zlatnu loptu. Francuska je svjetski prvak, odradili smo sjajan posao na World Cupu, a to je natjecanje pod Fifom i netko od francuskih igrača trebao je biti među kandidatima. To smo trebali biti N'Golo Kante, Kylian Mbappe, Raphael Varane ili ja  - zavapio je najbolji strijelac SP-a iz Rusije. Osvojio je Europsku ligu i Svjetsko prvenstvo te bio najbolji strijelac i smatrao je da Zlatna lopta mora biti njegova. Ali Luka Modrić bio je bolji te sezone.

Njegove žalopojke ipak mu nisu pomogle, Luka je pokupio sve nagrade, a to kao da je utjecalo na njegovu igru. Nije igrao ni blizu kao prošle sezone, vidjelo se nezadovoljstvo po njegovom ponašanju i bilo je očito da je ovo njegova posljednja sezona u Atleticu. Na ljeto ga je htjela Barcelona, on je ipak ostao, ali novu stranicu u svojoj karijeri mogao bi otvoriti upravo u Blaugrani koja ga i dalje žarko želi. 

Treba priznati da je ego spriječio da postane puno bolji nogometaš, no svejedno je ostavio veliku ostavštinu na Vicente Calderonu, pa onda i na Wandi Metropolitano. Ukupno je odigrao 256 utakmica u kojima je zabio 133 gola i 50 puta asistirao. Donio im je tri trofeja i sigurno je da će ostati zapisan kao jedan od najboljih igrača koji je igrao u Rojiblancosima u posljednjih 10 godina. 

Iz Real Sociedada stigao je za 25 milijuna eura, a sad će Atletico zaraditi barem 120 milijuna eura. Dobit je jako velika, ali isto tako i gubitak. Teško će naći zamjenu za ovakvog igrača koji je već nekoliko godina stožerna figura sistema Diega Simeonea koji će morati dobro razmisliti koga dovesti umjesto njega.

Pritisak na tome igraču će biti velik jer Antoine je jedan od najboljih svjetskih napadača, no temperament je taj koji ga je zaustavio da postane i puno bolji nego što je trenutno. Bilo kako bilo, u posljednjoj utakmici za Atletico protiv Levantea zaslužio je svečani oproštaj jer je to i zaslužio svojim igrama. U 29. godini života je, u vrhuncu karijere je i može se reći da je na vrijeme izabrao odlazak. 

Barcelona je njegova moguća nova destinacija, no taj će prelazak u velikog rivala  sigurno naljutiti njegove aktualne navijače. Ipak, na kraju svega, nogomet je samo biznis.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • MHSEAD 16.05.2019.

    Ma svi negdje idu i ako imaju ugovore jedino izgleda naseg modrica nitko nece, a on je najbolji igrac na svijetu ali dzaba.Sta se to desava?

  • geronimo 87 15.05.2019.

    E da je bilo Var a ne bi Real uzeo nijednu ligu prvaka, sta bi onda pricali o Modricu, jedina mu je kvaliteta ta statistika dodavanja, ali mu nije nesto ni tesko jer doda prvom do sebe metar ili dva.

  • nogofil 15.05.2019.

    Griezman je veliko pojačanje za Barcelonu. Naročito kad postaje očigledno da Suarezovo vrijeme prolazi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare