To je to što me zanima!

Krušlin: U Morači je paklena atmosfera, ali navikli smo već

Sigurno trebamo gledati na utakmicu kao da je odlučujuća jer samo na taj način možemo biti u igri do kraja i svjesni smo da ce biti jako teško, rekao je Krušlin uoči druge polufinalne utakmice između Budućnosti i Cedevite
Vidi originalni članak

Nakon fantastične pobjede nad Budućnosti u punom Draženovom domu, Cedevita u Podgorici ima prvu meč loptu za prolazak u finale. No, bit će puno teže nego u prvoj utakmici. "Vitamini" su protivnike sredili njihovim oružjem, čvrstom obranom i skokovima, a ista taktika je i u drugoj utakmici jer momčad Jasmina Repeše živi od skokova. Budućnost je po igračkom rosteru kvalitetnija ekipa, ali prednost hrvatskog prvaka je sjajna timska igra i kemija zahvaljujući čemu su i došli do pobjede u prvoj utakmici.

- Mislim da ćemo u drugoj utakmici morati odigrati još i bolje nego u prvoj jer očekujem da ce Budućnost odigrati još čvršću utakmicu nego prvu i sigurno da će im u prilog ići i njihova domaća publika - rekao nam je Filip Krušlin.

Vitamine u Morači očekuje zaista paklena atmosfera na vrućem terenu. Tamo su ove sezone redom padali prvak Europe Real Madrid, CSKA i Baskonia u Euroligi. Sve to govori koliko je budućnost jaka na svome terenu i koliko su domaćinska momčad. Krušlin smatra da će takva atmosfera više biti poticaj nego što će im otežati.

- Navikli smo igrati pred takvom atmosferom i neće nam to biti iznenađenje. U većini slučajeva smo pružali dobre igre, ali naravno da se radi o sjajnim navijačima i sigurno da ce to biti određena prednost na njihovoj strani - kaže Krušlin, jedan od senatora i glavnih igrača u momčadi Cedevite koji je u prvoj utakmici zabio osam poena.

Drugi susret za Budućnost će biti na sve ili ništa, dok si Cedevita može dozvoliti taj luksuz poraza i da se onda u Zagrebu odlučuje o finalu, no to igračima ni ne pada napamet. Odigrati mušku utakmicu u Podgorici pa neka bolji pobijedi.

- Sigurno trebamo gledati na utakmicu kao da je odlučujuća jer samo na taj način možemo biti u igri do kraja i svjesni smo da ce biti jako teško. Moramo se držati se svega što smo se dogovorili i igrati hrabro pa vidjeti hoće li to biti dovoljno za pobjedu - zaključio je Krušlin.

Na putu do finala Cedevita će morati razbiti i tradiciju. Naime, u zadnjih osam međusobnih utakmica između ove dvije momčadi, svaki put je pobjeđivala domaća ekipa. To većinom budu utakmice u egalu, a publika bude taj odlučujući faktor. Vitamini su zadnji put u Morači pobijedili 2016. godine, a u regularnom dijelu natjecanja ove sezone su izgubili u samoj završnici 80-78.

Kao što je i sam Krušlin rekao, bit će to izuzetno teška utakmica protiv protivnika koji igra dosta agresivno, čvrsto i s puno kontakta, no treba samo ponoviti recept iz prve utakmice i pobjeda će biti sasvim blizu. Susret se igra u 19 sati, a moguća treća utakmica je u Zagrebu tjedan poslije. Prijenos je na kanalu Arena Sport 1.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • aavent 31.03.2019.

    Morat ce to rijesiti u majstorici realno, ako i zasteka kod buducnosti rijesit ce to suci, kako su sudili na Cedevitinom terenu bojim se i pomisliti sta ce biti u Moraci. U svakom slucaju Cedevita sanse u eventualnom finalu ima jedino protiv Partizana i to zato jer imaju prednost domaceg terena, protiv Zvezde mislim d anemaju sanse.

  • Gunersss_ 31.03.2019.

    cekam buducnost za pare,hrvat sam al bas me briga ipak su pare bitnije! a i realno poduvat ce cedevita

  • MateCro 31.03.2019.

    Bit će teško igrati protiv Djukanovicog legla i protiv sudaca, pa pogledajte smo kako se Cedeviti doma sudilo pljačka samo takva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare