To je to što me zanima!

Žestok okršaj navijača Veleža i Zrinjskog na ulicama Mostara

Više desetaka navijača Zrinjskog i Veleža sukobili su se u srijedu, a policija je privela nekoliko izgrednika uoči današnjeg susreta osmine završnice kupa BiH
Vidi originalni članak

Prema navodima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije oko 09.00 sati došlo je do otvorenog obračuna te bacanja boca, kamenja i pirotehničkih naprava između navijača mostarskih Zrinjskog i Veleža.

Najprije su se navijači Veleža iz većinskog bošnjačkog dijela grada prošetali kroz zapadni, većinski hrvatski dio Mostara te su izvikivali pogrdne poruke prema Hrvatskom športskom klubu Zrinjskom i njegovim navijačima.

Nakon petnaestominutne šetnje Veležove navijače je nedaleko središta grada, na križanju ulica Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira, dočekalo više desetaka navijača Zrinjskog te je započelo međusobno bacanje boca, kamenja i pirotehničkih sredstava.

Ubrzo je reagirala policija i rastjerala izgrednike, a ozlijeđenih nije bilo.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić rekao je kako je policija privela više huligana.
Iz gradske uprave Mostara u srijedu je priopćeno kako će susret Zrinjskog i Veleža, koji je i ranijih godina uvijek izazivao napetosti između Bošnjaka i Hrvata, biti zabranjen ako dođe do većih izgreda.

- Ukoliko dođe do većih navijačkih izgreda, uništavanja materijalne imovine građana i gradske imovine, kao i narušavanja sigurnosti građana, Grad Mostar ubuduće neće dopustiti održavanje utakmica Veleža i Zrinjskog u Mostaru - rekli su iz ureda gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mestar 19.10.2016.

    To su nam ostavile svijetske sile u dogovoru s balkanskim, tako da mogu zapocet rat kad god zazele. Nemogu razumit to kad se je vec djelilo zasto se nije sve podjelilo pa neka svatko ima svoje, ovako dok je ovako uvijek ce bit problem. Zrinski i Hrvatski klubovi neka igraju izmedu sebe ili u Hrvatskoj ligi, tako isto srpski, bosnjacki mogu isto tako ili u turskoj ligi kad vec i onako svi navijaju za tursku. Znam da to nebi odgovaralo onima koji odlucuju o tome.

  • BDC 19.10.2016.

    Bravo.Oko 9 sati ujutro se u Evropi debelo radi.Dodik je u pravu , ova drzava sa ovakvom neradnom stokom ne moze prezivjeti.

  • ZaGabria_1 19.10.2016.

    u BiH će opet bit rata,prevelika je to mržnja između tri naroda...bure baruta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare