To je to što me zanima!

Krznar bez pravog napadača na Lokomotivu, čak sedmorica u Rijeci vise za Jadranski derbi

Na rasporedu su posljednja dva susreta 15. kola HNL-a nakon kojih ćemo dobiti jasniju sliku tko je ostao u gustoj borbi za sami vrh, a tko bi mogao posrnuti. Dinamo gostuje kod Lokomotive dok će Rijeka u Šibenik
Vidi originalni članak

Hajduk je uspješno apsolvirao Hrvatski dragovoljac (2-0) i Valdas Dambrauskas debitirao je pobjedom pred splitskom publikom. Osijek Nenada Bjelice je s 'pola gasa' riješio Istru i slavio 3-0 pa se privremeno odvojio na vrhu HNL-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danas su na rasporedu posljednja dva susreta 15. kola HNL-a nakon kojih ćemo dobiti jasniju sliku tko je ostao u gustoj borbi za sami vrh, a tko bi eventualno mogao posrnuti. Dinamo gostuje kod Lokomotive dok će Rijeka u goste Šibeniku. I jedni i drugi traže nova tri boda, ostaje vidjeti hoće li do njih uspjeti doći.

U prvom susretu nedjeljnog programa Lokomotiva dočekuje Dinamo u 15 sati. Samo tri dana nakon velike europske pobjede protiv Rapida, 'plavi' se vraćaju ligaškim obvezama. 

- Rapid je apsolviran na najbolji mogući način, stoga ga je bilo lakše zaboraviti. Prva sljedeća je uvijek najbitnija, a tisuću puta smo istaknuli da nam je HNL najbitnije natjecanje. Fokusiramo se na Lokomotivu, nezgodan protivnik. Neće biti lako, što zbog fizičkog i emotivnog pražnjenja koje se dogodilo u utakmici s Rapidom, ali vjerujem da imamo snage, mogućnosti energije i želje da u ovu utakmicu uđemo jednako angažirani i jednako željni dobrog rezultata kao protiv Rapida - rekao je trener Dinama Damir Krznar.

Dinamo je u utakmici s Rapidom pokazao ono što mu je nedostajalo posljednjih nekoliko utakmica. Agresivan, brz u tranziciji, željan napadačke igre... Uz odličnog i probuđenog Brunu Petkovića, hrvatski prvak djelovao je dobro i moćno.

No, danas ne bi trebalo biti Petkovića, koji je u četvrtak zaradio udarac, kao ni Komnena Andrića čije se stopalo još nije oporavilo. S obzirom da već od ranije u kadru nema Duje Čopa i Denija Jurića, Damir Krznar se našao pred zadatkom koji još nije imao u Dinamu. Ostaje vidjeti koga će odabrati za samu 'špicu' napada.

Momčad Damira Krznara je 11 utakmica u nizu bez ligaškog poraza. Posljednji put izgubila je još tamo na otvaranju prvenstva od Slaven Belupa pa će u gradskom sudaru s Lokomotivom biti izraziti favorit.

Na pobjedu 'plavih' koeficijent je 1,55, da će biti neriješeno iznosi 3,80 dok je na pobjedu Lokomotive, premda je domaćin, velikih 6.

U posljednjem susretu aktualnog kola, Rijeka ide u goste Šibeniku. Susret je u kasnijem terminu nedjeljnog programa i počinje u 17.30 sati.

Bit će to utakmica od posebnog značaja za trenera Riječana Gorana Tomića, koji se vraća u rodni grad. Ali i povratak natjecateljskim utakmicama nakon što je Rijeci odgođen derbi protiv Osijeka. Riječani su u natjecateljskom zaostatku za ostalima, no Tomić ističe da su stanku dobro iskoristili.

- Stanku smo odradili na dobar način. Odigrali smo međusobnu utakmicu u kojoj su svi igrači dobili minutažu. Ovaj tjedan iskoristili smo za pripremu na Šibenik i s te strane smo spremni i s optimizmom možemo ići u Šibenik - rekao je Tomić.

Na tribinama će ga gledati obitelj i prijatelji i Tomić ističe da je baš zbog toga gostovanje u Šibeniku posebno.

Što se tiče izostanaka, u momčad se vratio Galović dok će Tomiću na raspolaganju biti i golman Labrović. On se, kao i Tomić, vraća 'svojem' Šibeniku za kojeg je odigrao 30 utakmica.

Susret u Šibeniku bit će pod posebnim povećalom za čak sedmoricu nogometaša Rijeke, koji bi u slučaju žutog kartona mogli propustiti nadolazeći Jadranski derbi s Hajdukom (21. studenog u 17.30, Rujevica). Prince Ampem, Abass Issah, Jorge Obregon, Joao Escoval, Lindon Selahi, Hrvoje Smolčić i Darko Velkovski sedmorica su igrača s dva žuta kartona.

S druge strane, trener Šibenika Mario Rosas u nedjelju neće moći računati na ozlijeđene Bačelić-Grgića i Sahitija, ali i Močinića, koji se opet ozlijedio.

Ipak, u šibenskom taboru vide svoju priliku, prvenstveno zbog Rijekina napadačkog nogometa, koji "ostavlja rupe u obrani".

- Mislim da će biti dosta prilika za to jer Rijeka igra napadački, a tada ostaju rupe u obrani. Na nama je da ih iskoristimo. Čeka nas vjerujem lijepa, otvorena utakmica, protiv ekipe koja je uz Dinamo najbolja u ligi, mi se također volimo nadigravati i ako uđemo kako treba, budemo raspoloženi, mogli bismo im zapapriti - rekao je Ivan Delić, koji je već zabio Rijeci na Rujevici.

Što se tiče favorita, koeficijent na slavlje Rijeke je 1,90, da će završiti bez pobjednika iznosi 3,40 dok je na pobjedu Šibenika 4.

Susrete ćete moći gledati na trećem kanalu Arene Sport (Arena Sport 3).

Idi na 24sata

Komentari 94

  • 7vuk777 07.11.2021.

    moj krznar ti si zalutao u nogomet

  • breklana taki 07.11.2021.

    Bez napadača a igraju Andrić, Petrović, Oršič i Špikić

  • Lakatinoc😆 07.11.2021.

    Pa dinamo može igrat i sa pionirima,ionako im lokomotiva pušta utakmicu,pa ne znam kakva briga da nema napadača.

Komentiraj...
Vidi sve komentare