To je to što me zanima!

Kuglanje: Tri seniorske medalje na svjetskom prvenstvu

Ines Maričić postala je svjetska prvakinja u sprintu pobijedivši kolegicu iz reprezentacije Mirnu Bosak. Srebrom se morao zadovoljiti i odlični mix tandem Jambrović - Marinović izgubivši u sudden victoryju 14-12
Vidi originalni članak

Na Pojedinačnom SP u kuglanju u Rumunjskoj dijelile su se prve medalje, a hrvatski seniori napravili su odličan posao osvojivši zlatnu i dvije srebrne. Ines Maričić je zlatna u sprintu, Mirna Bosak srebrna, a odlični Ana Jambrović i Hrvoje Marinović srebrni u mix tandemu.

Na repertoaru je bilo i napeto hrvatsko finale. Ines je do finala došla pobjedama od 2-0 nad Čehinjom u 1. kolu, naše Ane Jambrović u 2. kolu, a u četvrtfinalu protiv Njemice Beisser i polufinalu Mađarice Mehesz. S druge strane pobjede je nizala i Mirna Bosak koja je u 1. kolu porazila predstavnicu Francuske (2-0), u 2. kolu Austrije (2-0), a ništa bolje nisu prošle ni Čehinja Vaverkova u četvrtfinalu (SV 21-19) ni Šveđanka Smevold u polufinalu (2-0).

Finale je bilo napeto do samoga kraja. Prvi set je dobila Mirna 113-103, dok joj u drugom Ines nije dala šansu te je izjednačila u setovima s rezultatom 105-94. Kako je bilo 1-1 u setovima igrao se sudden victory, gdje je Ines dobila 23-20.

Ana Jambrović i Hrvoje Marinović već su u prvom kolu pokazali da s njima neće biti lako, pa su redom pobjeđivali  Austriju, Italiju, Sloveniju i Rumunjsku s glatkih 2-0 u setovima. U finalnom meču naše predstavnike je dočekao češki dvojac, koji se pokazao kao nimalo lak protivnik. Prvi set Ana i Hrvoje su izgubili za 5 čunjeva (154-159), dok su u drugom proigrali na nivou i dobili protivnike za 7 čunjeva (143-136), no za naše nesretni sudden victory završio je rezultatom 14-12 i morali su se zadovoljiti srebrom. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare