To je to što me zanima!

Kulušić: Sad bi bilo dosta, prvu ligu sudit će samo najbolji suci!

Cilj je da najboljih 15 sudaca sudi više od 50 posto utakmica, rekao je Ante Kulušić, predsjednik sudačke organizacije, najavivši promjene za novu sezonu Prve HNL
Vidi originalni članak

Kad je u siječnju preuzeo čelno mjesto sudačke organizacije, Ante Kulušić imao je samo jednu želju - da suci ne odluče o prvaku i onome tko ispada iz lige. I želja mu se ispunila. U završnici prošle sezone o sucima se nije previše pričalo.

- Pogrešaka je bilo i bit će ih, od toga ne možemo pobjeći, ali važno je da se o njima jasno progovori i da one ne odlučuju ni o čemu. Za suce je najbolje kad ih se uopće ne spominje, nadam se da će tako i biti ove sezone - zaželio je Kulušić, koji je najavio i neke novosti.

- Suce sam podijelio u tri kategorije. U prvoj je 15 najboljih i oni će suditi isključivo Prvu HNL, a međunarodni suci moraju imati više od 50 posto odsuđenih utakmica. U drugoj ih je također 15 i sudit će Drugu HNL, no ako se pokažu dobit će pokoju prvoligašku utakmicu. U trećoj kategoriji je 13 sudaca i sudit će isključivo Drugu HNL. Moramo osigurati da naši najbolji suci sude više od 50 posto utakmica, kao što nalaže Uefa, jer samo tako će ostati u formi - tvrdi Kulušić i nastavlja:

- Vikend uoči starta prvenstva organiziramo seminar na koji ćemo pozvati sve čelnike klubova i trenere, ali i medije, te prezentirati izmjene i dopune pravila. Želimo se maksimalno otvoriti prema javnosti. U emisiji HNTV-a nakon svakoga kola prikazat ćemo sve dobro i loše, a tri sata nakon utakmice kontrolori moraju dostaviti popis pogrešaka i ispravnih odluka koje će se prikazivati u emisiji. Ništa se neće skrivati.

Promjene će pretrpjeti i sudačka komisija. Ante Kulušić ostaje na čelu, a četiri člana - Darko Cvitković, Domagoj Vučkov, Draženko Kovačić i Ante Vučemilović - bit će zaduženi svaki za pojedine segmente rada.

- Cilj je prvenstvo završiti bez repova te da naši suci napreduju na međunarodnim listama. Bebek je u prvoj kategoriji, Jović je ušao u drugu, a nadam se da će uskoro neki od naših sudaca završiti na europskim ili svjetskim prvenstvima. Vjerujem da će im ove promjene i veći broj utakmica pomoći da budu u formi. Uz Bebeka i Jovića, dobro stoje Strukan, Zebec i Pejin, a od mladih je najviše pokazao Pajač - zaključio je Kulušić.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • HighFlyer 26.06.2017.

    "...kontrolori moraju dostaviti popis pogrešaka i ispravnih odluka koje će se prikazivati u emisiji." Ostaje za vidjeti da li ce kontrolori namjerno izostavit neke od spornih situacija. Na HNTV-u se to vec dogodilo, mislim u prvom proljetnom kolu prosle sezone kada su svirana 2 nepostojeca zaledja Dinamovom protivniku koji je bio u naletu prema golu.

  • Campetto 25.06.2017.

    Kulusicu previse si poceo "talasati". Skinut ce te mafija... :)

  • piramida 25.06.2017.

    mozda je Mamic izgubijo moc smatra kulusic,

Komentiraj...
Vidi sve komentare