To je to što me zanima!

Kump pobijedio u drugoj etapi, bicikliste čeka uspon na Učku

Vožnja po dalmatinskoj obali Lijepe naše završila je drugom etapom biciklističke utrke "Tour of Croatia" od Šibenika do Zadra u kojoj je slavio Slovenac Marko Kump
Vidi originalni članak

Sjajne scene u završnici druge etape prvog izdanja biciklističke utrke "Tour of Croatia" na zadarskom poluotoku. Ponovno je slavio Slovenac, i to Marko Kump iz momčadi Adria Mobil.

Dionicu od Šibenika do Zadra, dugu 204 kilometra, Kump je prošao za četiri sata i 50 minuta i potvrdio da je ponajbolji sprinter u ovoj konkurenciji. Drugo mjesto u utrci pripalo je Poljaku Pawelu Franczaku, a treće Rusu Romanu Maikinu.

Pobjedniku prve etape, Gregu Boli iz momčadi CCC Sprandi Polkowice, samo kilometar i pol prije cilja deformirao se kotač, pa nije mogao konkurirati za vrh. No ipak je ostao u samom vrhu poretka nakon dvije etape, pet sekundi iza vodećeg Kumpa. Na trećem je mjestu Belgijac Stef van Zummeren (+6).

"Tour of Croatia" nastavlja se u petak najtežom dionicom od Nacionalnog parka Plitvička jezera do Učke, dugom 230 kilometara, uz pregršt zahtjevnih uspona. U subotu se vozi od Pule do Umaga (155 km), a utrka završava u nedjelju dionicom od Svetog Martina na Muri do Zagreba, dugoj 177 kilometara.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • El Tractor 23.04.2015.

    Balog je dobio pravi sport da pokaže svoje umijeće komentiranja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare