To je to što me zanima!

Küng najbrži spustaš svijeta, Zrnčić-Dim tek na 30. mjestu

U subotu su skijaši na Svjetskom prvenstvu vozili spust, a pobijedio je Švicarac Patrick Küng ispred Travisa Ganonga i Beata Feuza. Hrvati nisu bili osobito brzi
Vidi originalni članak

Švicarac Patrick Küng odlično je tempirao formu ove sezone. Ove sezone niti jednom nije bio među tri najbolja u spustu u Svjetskom kupu, no zabljesnuo je na najvažnijoj utrci, Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku, i uzeo svoje prvo zlato u karijeri.

Drugo mjesto pripalo je Amerikancu Travisu Ganongu s 24 stotinke zaostatka, a brončani je bio još jedan Švicarac Beat Feuz (+0,31). Najbolji spustaš svijeta u poretku Svjetskog kupa Kjetil Jansrud s 99 stotinki zaostatka bio je tek 15.

Hrvatsku su predstavljala trojica skijaša, među njima najbolji je bio Natko Zrnčić-Dim koji je s 2,52 sekunde slabijim vremenom na kraju završio na 30. poziciji. Max Ullrich bio je 35., a Istok Rodeš nije završio utrku.

U nedjelju nas očekuje najzanimljiviji dan SP-a jer je na rasporedu muška kombinacija u kojoj na medalje jurišaju Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim. Utrka spusta vozi se od 16 sati, a slaloma od 22:15 (HRT 2).

Idi na 24sata

Komentari 9

  • luda kuca5 08.02.2015.

    dragi Hrvati, nebudite nerazumni i valjati drvlje i kamenje na vase sportase (poseban naglasak na vase novinare)...evo uzmimo za primjer skijanje i rukomet, pitam se kako vas nije sram tako misliti o rukometasima, sta vi ocekujete? .da izlijece vase osobne komplekse, pitajte se gdje je hrvatski rukomet u svijetu?....skijanje, istina janica i ivica su stogodisnji talenti i ne radaju se svaki dan, no i oni imaju vrijeme trajanja, stari se. nemogu a da vas ne pitam sve te "dobronamjerne" kriticare..."koliko puta su vas obradovali i koliko puta veselili", naravno ako ste se HTJELI veseliti i niste bili oni "ljubosumni". ...poneki te velicanstvene uspjehe nisu zasluzili.....kritizirajte sada mene, pokazite sada VI kakvi ste sportasi!

  • admiral 08.02.2015.

    Tko si pak sad ti?

  • žaba davi rodu 08.02.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare