To je to što me zanima!

Kup nacija: Veliki preokret Angole, Tunis lako slavio

Angola i Tunis slavili su 3-1 pobjede u 2. kolu skupine B. Ove dvije momčadi sada imaju po četiri boda, a Južna Afrika i Senegal po jedan
Vidi originalni članak

Uz dva gola Manucha, novog igrača Manchester Uniteda, i jednog Flavija, Angola je preokrenula utakmicu protiv Senegala i osvojila vrijedna tri boda u skupini B. Senegalci su poveli sredinom prvog poluvremena golom Fayea i prednost čuvali sljedećih pola sata. Prvo je glavom u mrežu skrenuo jednu nabačenu loptu, a 16 minuta kasnije iskoristio je veliku pogrešku golmana Tonyja Sylve. Pobjedu Angole potvrdio je Flavio u 78. minuti još jednim golom glavom. Angola je sada na pragu četvrtfinala, a Senegal na rubu ispadanja s Kupa nacija.
U drugoj utakmici ove skupine istim je rezulatom Tunis pobijedio Južnu Afriku. Samo koja minuta više od pola sata trebalo je Tunižanima da riješe sve dvojbe. Santos je zabio svoj prvi gol u 8. minuti, a opet je pogodio i u 11 minuta prije kraja poluvremena. Tri minute prije toga za 2-0 je precizan bio Saada i nestalo je svake neizvjesnosti. Sve što je neuvjerljiva Južna Afrika uspjela napraviti je zabiti počasni gol u samoj završnici. POgodio je Mphela tri minute prije nego je sudac označio kraj.

KUP NACIJA, SKUPINA B
TUNIS - JUŽNA AFRIKA 3-1 (Santos 8, 34, Saada 31 / Mphela 87)
ANGOLA - SENEGAL 3-1 (Manucho 50, 66, Flavio 78 / Faye 20)

POREDAK: Tunis 4, Angola 4, J. Afrika 1, Senegal 1.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare