To je to što me zanima!

Kup Uefe: Bayern uvjerljiv, PSV šokirao Tottenham

Nijemci su zabili 'peticu' kod Anderlechta, a PSV je pobijedio u Londonu. Marseille i Rangers stekli su veliku prednost pred uzvrat, HSV je u minusu
Vidi originalni članak

Fantastičnim udarcem Hamita Altintopa s gotovo 30 metara Bayern je poveo u 9. minuti na gostovanju kod Anderlechta. Golman Žitka ostao je ukopan na crti, a lopta je završila u njegovim lijevim rašljama. Bek domaćih Wasilewski je u 42. minuti dobio prvi žuti karton, a u 44. i drugi, dakle crveni. Luca Toni je brojčanu nadmoć iskoristio već minutu kasnije. S igračem više Bayern je u nastavku dokrajčio Belgijance. Lukas Podolski je povisio na 3-0, Miroslav Klose na asistenciju Francka Riberyja zabio je i četvrti gol. Baš je Ribery iz slobodnog udarca u završnici zaokružio 'petardu'.
Sedamdeset minuta Everton je držao 'nulu' u Firenci. Fiorentina je konačno povela u 70. minuti preko švicarskog Srbina Kuzmanovića, koji je pogodio s 25 metara. Značajnu prednost Talijanima, koji su imali veliku nadmoć tijekom cijele utakmice (udarci 16-2), donio je Montolivo u 81. minuti.
Marseille je na Velodromeu za manje od sat vremena došao do velike prednosti nad još jednom ruskom momčadi nakon što je izbacio Pletikosin Spartak. Cisse je zabio prvi i treći gol, a Niang je bio precizan na otvaranju nastavka. Francuzi su loptu u svom posjedu imali 62 % vremena, no Zenitu je kakvu-takvu nadu donio Aršavin u završnici utakmice. Ivica Križanac je na poziciji lijevog stopera odigrao cijelu utakmicu.
Dominantni su bili i Rangersi protiv Werdera u Glasgowu. U zadnjoj minuti prvog i početkom drugog dijela zabili su dva gola kojima su tu dominaciju i okrunili. Saša Papac odigrao je cijelu utakmicu za Škote, Juricu Vranješa zamijenio je Hugo Almeida u 60. minuti, a Ivan Klasnić ipak nije bio ni na klupi.
Bolton je na svom Reebok stadionu vodio protiv Sportinga od 25. minute golom McCanna, a zasluženi dobar rezultat pred uzvrat u Lisabonu Portugalcima je donio Vukčević 20 minuta prije kraja.
Ivica Olić je igrao 76 minuta za HSV, koji je s minimalnih 1-0 izgubio od Leverkusena u gostima. U izjednačenoj utakmici jedini je gol zabio Grk Gekas u 77. minuti. Olić je jednom pucao na Adlerov gol, ali golman Bayera taj je pokušaj zaustavio.
Golom Farfana iz druge faze prvog dijela PSV je iznenadio favorizirani Tottenham u Londonu. Nizozemci su igrali hrabro, napadački, no Tottenham je ipak bio nešto bolja momčad. No uzalud im to kad na uzvrat idu s minusom...
Posljednja je završila utakmica u Lisabonu, gdje je španjolski Getafe napravio veliki korak prema četvrtfinalu. Već u 9. minuti sudac Gilewski isključio je napadača Benfice Oscara Cardoza i Getafe je bio u sjajnoj poziciji. Brojčani višak iskoristili su Španjolci preko Rubena de la Reda u 25. minuti. Pablo Hernandez u 67. je minuti povisio vodstvo Getafea, a na konačnih 1-2 smanjio je čovjek s Benficine klupe, angolski napadač Mantorras. Posjed lopte bio je debelo na strani Španjolaca (65-35), udarci na gol tek nešto manje izraženo (15-9).

KUP UEFE, OSMINA FINALA, PRVE UTAKMICE
ANDERLECHT - BAYERN 0-5 (Altintop 9, Toni 45, Podolski 57, Klose 67, Ribery 86)
FIORENTINA - EVERTON 2-0 (Kuzmanović 70, Montolivo 81)
MARSEILLE - ZENIT 3-1 (Cisse 37, 55, Niang 48 / Aršavin 82)
RANGERS - WERDER 2-0 (Cousin 45, Davis 48)
BOLTON - SPORTING 1-1 (McCann 25 / Vukčević 69)
LEVERKUSEN - HSV 1-0 (Gekas 77)
TOTTENHAM - PSV 0-1 (Farfan 34)
BENFICA - GETAFE 1-2 (Mantorras 76 / De la Red 25, Hernandez 67)

UZVRATNE UTAKMICE na rasporedu su 12. ožujka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare