To je to što me zanima!

Kup: Varteks jedva na penale, Kalinić opet zabio

Hajduk je na Poljudu pobijedio Croatiju 2-0. Četvrtfinale su izborili još Varteks protiv Bjelovara i Cibalia u slavonskom derbiju protiv Osijeka
Vidi originalni članak

Nakon Zadra nogometaši Hajduka slavili su na Poljudu i u osmini finala Hrvatskog kupa protiv Croatije iz Sesveta. Iako rezultat (2-0) sugerira rutinsku i laganu pobjedu 'bijelih' sesvetski drugoligaš poprilično je namučio splitskog prvoligaša. Hajduk je poveo tek u 52. minuti nakon dobro izvedenog slobodnog udarca Florina Cernata, najboljeg igrača današnje utakmice. Loptu je kratko glavom okrznuo Andrić, a nogom potom u mrežu pospremio Sablić. Nepunih šest minuta prije kraja Cernat je još jednim preciznim udarcem pronašao Kalinića koji zabija svoj 15. ovosezonski gol i postavlja konačnih 2-0.
Četvrtfinale je izborio i Varteks u Bjelovaru, ali tek nakon boljeg izvođenja penala. Trećeligaš je uspješno odolijevao posljednjoj momčadi Prve HNL više od 120 minuta i držao izjednačenih 1-1. No, kod izvođenja jedanesteraca Varaždinci su bili spretniji i na koncu slavili 5-3.
U slavonskom derbiju Cibalia je u Vinkovcima bila uspješnija od Osijeka 2-1. Već u trećoj minuti Vinkovčani su preko Radotića poveli 1-0. U drugom poluvremenu Kerić je u 70. minuti povisio na 2-0, a osam minuta kasnije utješni gol za goste zabio je Hrnčević.

Rezultati osmine finala:
Cibalia - Osijek 2-1 (Radotić 3', Kerić 70'/ Hrnčević 78')
Hajduk - Croatia Sesvete 2-0 (Sablić 52', Kalinić 86')
Bjelovar - Varteks 1-1 (3-5)
Inter - Podravina

Srijeda, 24.10.:

15.00 Đakovo - Zagreb
15.00 Segesta - Rijeka
17.00 Šibenik - Dinamo
18.00 Slaven Belupo - Pomorac

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare