To je to što me zanima!

Kustić: Nitko nema tako loše stadione u Europi kao mi! A bio sam uvjeren da ćemo ga zabiti

Nitko u Europi nema tako lošu infrastrukturu, potrebno je uložiti u Maksimir, Poljud... Gledatelji su protiv Rusije kisnuli i pod krovom jer prokišnjava, kaže predsjednik saveza Marijan Kustić
Vidi originalni članak

Uoči utakmice predsjednik Marijan Kustić predao je Ivanu Rakitiću, koji ima 106 nastupa za Hrvatsku, dres s potpisima svih igrača. Kiša je pljuštala kao iz kabla, pa se društvo, onako mokro do kože, preselilo na tribine, odnosno u ložu. Nažalost, ni tamo nije ništa bolje jer Poljud prokišnjava.

- Naravno da su potrebna ulaganja u naše stadione, Poljud prokišnjava, tužno je gledati gledatelje kako kisnu pod krovom. I u Maksimir su potrebna ulaganja, nitko u Europi nema tako lošu infrastrukturu - kaže predsjednik saveza.

I to je točno. Pogledate li bilo koji stadion širom svjetskih kvalifikacija nigdje nećete vidjeti takvo ruglo kao na Maksimiru. Ili da imate krov pod kojim kisnete kao da ste na cesti. Uzmite bilo koji stadion, pa i u nogometno patuljastim zemljama kao Malta, Estonija, Latvija... Svi imaju uredne i ni blizu tako oronule stadione kao u Hrvatskoj. 

Srećom, igra naših Vatrenih ne prati oronulost stadiona i travnjaka. Kustić je, kao i svi, vrlo teško proživljavao utakmicu. Uostalom, to mu je prvo Svjetsko prvenstvo kao predsjednik saveza.

- Uh, bio sam napet, jako napet. Ali nekako sam bio uvjeren da ćemo zabiti, vjerovao sam u Luku, dečke i Zlatka Dalića da ćemo pobijediti, na kraju, hvala Bogu, idemo u Katar. Od srca čestitam izborniku Zlatku Daliću i njegovom stožeru te našim reprezentativcima predvođenima kapetanom Modrićem na plasmanu u Katar, što je izuzetno značajan uspjeh za hrvatski nogomet i naš Savez. Iza nas su zahtjevne kvalifikacije, obilježene i tom nesretnom pandemijom, i zato je ovaj izravni plasman još vrjedniji. Svaka čast Vatrenima na onome što su prikazali protiv Rusije jer su u zaista teškim uvjetima pokazali nevjerojatno srce, želju i strast, ali i iznimnu tehničku kvalitetu. Rusija tome nije mogla parirati, i zaista bi bila nogometna nepravda da na kraju nismo slavili jer smo u ovih 10 utakmica pokazali da smo najbolja momčad u skupini - rekao je Kustić.

Također, zahvalio je gledateljima koji su napravili odličnu atmosferu, bodrili reprezentaciju i pomogli da odemo u Katar.

- Iako nas vrijeme sve skupa nije poslužilo, ni taj pljusak nije mogao spriječiti slavlje Hrvatske. Hvala svim navijačima na sjajnoj potpori, nosili su nas kad je bilo teško i vjerovali zajedno s reprezentacijom da ćemo na kraju doći do tog zlata vrijednog gola. Hvala i svima iz organizacije na uloženom velikom trudu da utakmica bude na najvišoj razini. Prigodno je da aktualni svjetski doprvaci budu sudionici narednog Svjetskog prvenstva, a sada imamo godinu dana vremena uživati, i putem se ozbiljno pripremati za najveći nogometni spektakl na svijetu. Čestitke svima.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • Firefox_1 16.11.2021.

    Jedino je riješenje prodati klubove. Dok su oni ničiji i svačiji, nema tu sreće. Sa novcima koje su samo braća daltoni opljačkali, moglo se izgraditi pola Maksimira.

  • mbutin22 16.11.2021.

    I ti Kustiću možeš dignut spomenik Mamiću, koje ti reference imaš da si postao predsjednik Hns-a. osim što si član Kradezea!?

  • sitnozubi 16.11.2021.

    tu se puno pripoveda a nikaj se ne pije (radi) i to tak je...hebe se njima bag.i za nogometaše, navijače i di če jedni igrati a drugi drukati....kad su uspjesi se naslikavaju, otkopčaju ozvućenje i to je to....:::((

Komentiraj...
Vidi sve komentare