To je to što me zanima!

Kvalifikacije za SP 2010.: Andora - Hrvatska 0-2

U 20.30 sati započela je kvalifikacijska utakmica u Andora la Veli. Iako bez par prvotimaca, Hrvatska je na ovo gostovanje otišla po uvjerljivu pobjedu
Vidi originalni članak

ANDORA: Koldo - Escura, Vales, Sonejee, T. Lima - Pujol, Andorra, Jimenez, Bernal, Vieira - Silva.
HRVATSKA: Pletikosa - Ćorluka, Križanac, Vejić, Čale - Srna, Kranjčar, Jurić, Rakitić - Klasnić, Eduardo.

Hrvatska je započela utakmicu u Andora la Veli, naši su igrači prvi krenuli s centra. S tribina malog stadiona bodri ih gotovo 1000 naših navijača, skupina koja ne propušta gotovo niti jednu utakmicu reprezentacije. Prvi put je u prvih 11 Hrvoje Čale, u napadu su Eduardo i Klasnić. I baš je ovaj potonji imao prvu šansu na ovoj utakmici, no Klasnićev udarac iz blizine završio je u rukama andorskog golmana Kolda.
Klasnić je mogao zabiti i nakon centaršuta Srne u 7. minuti, nakon što je loptu glavom okrznuo Eduardo. No zakasnio je, s dva metra nije uspio ugurati loptu u gol. Probao je i Srna iz voleja u 10. minuti, ali ni ovaj pokušaj nije završio u mreži.
GOOOL!!! - Ivan Klasnić je zabio za 1-0 u 15. minuti. Prošao je obranu Andore, ušao u šesnaesterac i pogodio suprotni kut.
Nakon gola hrvatski napadi su se malo smirili, nije više bilo toliko izglednih situacija. Andorska obrana stala je u rukometnu zonu, a naši kružili, kružili, kružili...
GOOOL!!! - Eduardo za 2-0 u 35. minuti! Klasnić je nabacio na vrh peterca, tamo je bio sjajni Dudu i zabio svoj prvi gol za hrvatsku reprezentaciju nakon 13. listopada 2007.
U Andora la Veli u tijeku je izuzetno dosadna utakmica, nakon drugog gola posebno. Igra se polako, tromo, pritom se dio naših igrača ozbiljno muči s kontrolom lopte na grbavom andorskom travnjaku. Oko 40. minute dogodio se prekid zbog bakljade hrvatskih navijača, zbog čega je sudac produžio prvo poluvrijeme četiri minute. I onda ih poslao na predah.

U drugo poluvrijeme obje su momčadi krenule u istim sastavima, na prve izmjene još ćemo malo pričekati. A čekati je trebalo i na bilo kakva uzbuđenja. Bez gotovo ikakvog žara Hrvatska je igrala do 60. minute, a onda - veliko uzbuđenje! Ivan Jurić je izašao, a Nikola Pokrivač ušao u igru. Nije šala, bio je ovo doista najuzbudljiviji trenutak drugog poluvremena.
Apsolutno ništa nije se događalo ni u idućih osam minutu, sve do nove zamjene, drugog najvećeg 'uzbuđenja' u poluvremenu. Iz igre je izašao debitant u prvoj postavi Hrvoje Čale, a posljednje 22 minute dobio je Ognjen Vukojević.
Posljednjih 13 minuta priliku je dobio i Nikola Kalinić. Napadač Hajduka ušao je u igru umjesto Ivana Klasnića, prvog igrača utakmice-uspavanke u Andori. Jedan gol je zabio, za drugi je dodao Eduardu.
I baš je Nikola Kalinić došao u prvu šansu naših u drugom dijelu, no golman Andore Koldo dobro je reagirao i u ovoj situaciji.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • majmun66 02.04.2009.

    katastrofa od utakmice.Čalu sam posebno gledo i 90 posto lopti je dodo Vejiću ili Križancu.Mislim strašno

  • crveno_crni 01.04.2009.

    CESTITKE BOSNI HERCEGOVINI I HRVATSKOJ NA POBJEDAMA!!!!!!! BRAVO MOMCI!!!

  • dumont 666 01.04.2009.

    utakmica je bila strava i užas

Komentiraj...
Vidi sve komentare