To je to što me zanima!

L. Modrić: Nisam najvažniji igrač u reprezentaciji!

Od Luke Modrića svi očekuju da odluči famoznu prvu utakmicu na Europskom prvenstvu i nadigra kapetana austrijske reprezentacije Ivanschitza
Vidi originalni članak

Beč, proljeće 2006. godine. Pripremna utakmica za SP i pobjeda 4-1 protiv Austrije. Bili su to zapravo Lukini počeci u kockastom dresu. Ušao je posljednjih pola sata umjesto Nike Kovača kad je utakmica već bila riješena.
U međuvremenu Modrić je postao igrač od 21 milijun eura i od njega se očekuje da riješi tu famoznu prvu utakmicu 8. lipnja na stadionu "Ernst Happel", da nadigra austrijskoga kapetana Andreasa Ivanschitza.
- Onda smo ih stvarno razbili. Najviše se sjećam Ivanschitza, jedini je on odskakao. Zabio nam je gol iz kornera. U ove dvije godine definitivno su napredovali. Bez obzira na to što su izgubili i od Njemačke i od Nizozemske, u obje utakmice bili su bolji - rekao je Luka i dodao:
- Najvažnije je u svakom slučaju da prođemo skupinu. Poslije bismo mogli biti jako opasni.
Luka je od onih igrača koji puno lakše govore na terenu nego pred mikrofonima. Na pitanje osjeća li pritisak kao najvažniji igrač, samo je odmahnuo glavom:
- Ne razmišljam o tome i ne bih sebe izdvajao kao glavnog igrača. Mi smo najjači kao kolektiv i to nas je odvelo na Euro.



NIKOLA JURČEVIĆ O LUKI

Ono što je Ballack za Njemačku, to je Luka za Hrvatsku. Siguran sam da može biti jedan od najboljih na Euru

PROSJEČNO IME U REPKI - NIKO RAK

Nikola Jurčević, Nikola Kalinić, Nikola Pokrivač, Niko Kovač, Niko Kranjčar. Čak petorica članova hrvatske reprezentacije u korijenu imena ima - Niko. Kad im dodamo trojicu koji u korijenu prezimena imaju “Rak”, Miljenko Rak, dr. Jurica Rakić i Ivan Rakitić, lako se zapravo dođe do toga da se prosječni član reprezentacije zove Niko Rak.

OLIĆ: PRESTAR SAM DA BUDEM JOKER S KLUPE

S Petrićem ću se uigrati, ima vremena, iako nismo često igrali zajedno, rekao je Ivica Olić.
- Spreman sam, zdrav sam. I siguran da napadači nisu problem, važno je da stvaramo šanse, golovi će doći. Ove sezone u klubu sam igrao sve utakmice otpočetka, prestar sam da budem džoker s klupe.

DEČKI TRENIRAJU PET SATI NA DAN
Tko je preživio ponedjeljak, preživjet će sve. Nakon što su ujutro na terenu proveli dva i pol sata, Miljenko Rak je i poslijepodne udario “pakleni” ritam, još dva i pol sata.
- Dečki rade odlično. Treniramo optimalno, kao što svi misle da je njihov način treninga najbolji. Siguran sam da ne treniramo previše - rekao je Bilić.


Idi na 24sata

Komentari 14

  • smuc 28.05.2008.

    Luka skromnost je lijepa vrlina hvale vrijedna međutim ima jednu grešku kod nas se smatra glupošću. Zato s pravom možeš reči da si pola momčadi .

  • absinthium1988 28.05.2008.

    cekaj malo admin...meni obrises komentar dok napisem hebeno a maweerth je napisao i jebeno i jos par rijeci koje nebi smio i nista...svaka cast

  • noname7 27.05.2008.

    u ekipi nema ja!hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare