To je to što me zanima!

Lacković: Poludio sam na tribinama, užasan osjećaj

Nije mi bilo nimalo lako. Dapače, poludio sam na tribinama. Gledaš utakmicu i ne možeš pomoći. Ali dečki su bili sjajni, rekao je Blaženko Lacković
Vidi originalni članak

Blaženka Lackovića je "bezazlena" proslava rođenja sina umalo stajala neodlaska na EP u Austriju. Nes(p)retan pad na razbijeno staklo i posjekotina na lijevoj ruci "haubice iz Marofa" zadalo je sto muka ionako iscrpljenom izborniku Lini Červaru.
- Loše sam spavao tih dana, prvo Lac, pa ozljeda Valčića... Nije mi lako - priznao je Lino Červar prije nekoliko dana, no jučer mu se osmjeh vratio na lice:
- I Lacković i Valčić su spremni za drugi krug EP-a, nadam se da je pehovima sada kraj.
Nada se tomu i Blaženko Lacković koji je prve dvije utakmice u Grazu (Norveška i Ukrajina) gledao s tribina...
- Nije mi bilo nimalo lako, Dapače, poludio sam na tribinama, gledaš tekmu, a ne možeš pomoći. Užasan osjećaj - priznao je Lac i nastavio:
- Ali svaka čast dečkima, prvi su krug odigrali fenomenalno. Sad idemo u borbu za medalje.
A Lackovića su ozljede i nesreće pratile gotovo na svim dosadašnjim natjecanjima - na SP-u u Njemačkoj 2007. stručni je stožer "skrivao" ozljedu njegova koljena koje je nakon svake utakmice punktirano, a Lac se mučio tijekom cijelog turnira. Ništa bolje nije bilo ni na EP- u Norveškoj 2008. gdje ga je pratio isti problem, a na Olimpijskim igrama u Pekingu problem je bio trbušni zid... No Lacković je do sada za hrvatsku reprezentaciju odigrao 141 utakmicu, zabio 432 gola i trebat će nam u završnici EP-a u Austriji.
- Probat ću se vratiti u pucačku formu što prije, trenirao sam redovito ali nisam igrao, to je problem. Ali dečkima treba pomoći - kaže Lacković koji je na utakmici protiv Rusije bio na klupi ali nije ulazio u igru:
- Nije trebalo, sredili su to dečki i bez mene...

SPREMAN ĆE BITI I VALČIĆ
Za drugi krug natjecanja prijavio sam Tončija Valčića, a s popisa je ispao Damir Bičanić, izvjestio je izbornik Lino Červar i napomenuo:
- Valčić nam je izuzetno bitan u obrambenim zadacima, no računamo i na njegov doprinos u napadu. Nećemo riskirati, dugo nije trenirao pa ćemo ga polako uvoditi u igru.
U reprezentaciji se nadaju kako će za polufinale biti potpuno spreman...

DOMAĆINI ODAHNULI, NEMA UTAKMICE HRVATSKA - SRBIJA
Iako nitko to neće otvoreno priznati, organizatori Europskog rukometnog prvenstva u Austriji odahnuli su nakon što je reprezentacija Srbije ispala već u prvome krugu. Naime, da su prošli, Srbi bi igrali u istoj skupini s Hrvatskom. Kako u Beču i okolici živi i radi više od 150.000 Srba postojala je velika bojazan od navijačkih nereda.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ddino 25.01.2010.

    i eto nakon tekma pukli šavovi :(:(

  • plavocrni 25.01.2010.

    zato Lac danas namjesti ruku i utrpaj par komada za ekipu! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare