To je to što me zanima!

Lazio zbog rasističkih ispada svojih navijača plaća 40.000 €

Talijanski prvoligaš Lazio morat će uplatiti 40.000 eura u blagajnu Uefe zbog svojih navijača koji su na utakmici 1. kola Europske lige rasistički vrijeđali igrače Spursa
Vidi originalni članak

Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je talijanskog prvoligaša Lazija sa 40.000 eura zbog rasističkog vrijeđanja od strane njihovih navijača u utakmici 1. kola skupine J Europske lige protiv Tottenhama.

Riječ je o dvoboju igranom 20. rujna na White Hart Laneu tijekom kojega su posebne mete Lazijevih pristaša bili Tottenhamovi tamnoputi igrači Jermain Defoe, Aaron Lennon i Andros Townsend.

Lazio ima pravo ulaganja žalbe na ovakvu odluku u roku tri dana. Spomenuti susret završio je podjelom bodova 0-0.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • maxibounty 19.10.2012.

    svi znaju da je UEFA izmislila rasizam na stadionu zbog kojih se odavno puni njihova lopovska blagajna.

  • VedranMatacun 19.10.2012.

    Nije ni pravedno ni logično, ali mora se nekako to kaznit. Kad bi kazne bile drakonske valja bi i navijači naučili lekciju.

  • ivank0405 19.10.2012.

    Ovi iz UEFA su obični birokrati!! Po kojoj logici je klub kriv za riječi koje izgovaraju navijači? Kako klub može utjecati na to? Da su u pitanju baklje, petarde, sporni transparenti, bacanje predmeta na travnjak onda bi bili u pravu, jer klub nije dovoljno dobro organizirao tekmu. Ali da se kažnjava klub zbog skandiranja i povika navijača je najveća glupost koju birokratski mozak može izmisliti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare