To je to što me zanima!

LeBron James se vratio po nagradu u srednju školu

Očekivala se neizvjesna utrka između Jamesa i Bryanta, ali zvijezda LA Lakersa nije imala baš nikakve šanse u glasovanju za MVP-a
Vidi originalni članak

Najveće priznanje u karijeri primio je tamo gdje je sve počelo - u dvorani srednje škole St. Vincent-St. Mary u rodnom Akronu, gradiću od 200.000 stanovnika u američkoj saveznoj državi Ohio.
- Tu su počeli svi moji snovi i tu sam shvatio da ih mogu ostvariti - rekao je LeBron James, primajući najvrjednije pojedinačno priznanje u NBA svijetu.
Izravno je iz te srednje škole izašao na draft. Šest godina poslije odveo je Cleveland Cavalierse do prvog mjesta u regularnom dijelu sezone (66-16) te s prosjekom od 28,4 poena, 7,6 skokova i 7,2 asistencije zaslužio nagradu za MVP-a.
Iako su cijelu sezonu Kobea Bryanta i Dwyanea Wadea spominjali kao opasne protukandidate, na kraju su ostali daleko iza Kralja Jamesa, koji je s 24 godine i 106 dana postao najmlađi MVP nakon Mosesa Malone prije 30 godina. S obzirom na to da je bio drugi u poretku za najboljeg obrambenog igrača, jasno je da od Michaela Jordana niti jedan košarkaš nije tako dominirao na oba kraja terena.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • the game 05.05.2009.

    simply the best!

Komentiraj...
Vidi sve komentare