To je to što me zanima!

LeBron optužio suigrače da su luzeri: Godinama samo gubite

U NBA gubitnička sezona je ako ne uđeš u playoff. LeBronu Jamesu to se nije dogodilo od rookie sezone. Lakersi šest godina nisu vidjeli playoffa i svo to vrijeme su ispod 50% učinka. LeBron pokušava probuditi suigrače
Vidi originalni članak

LA Lakersi druga su najtrofejnija momčad NBA povijesti, jedan od najpoznatijih i najvećih klubova u sportu uopće. LeBron James jedan je od najvećih košarkaša i sportaša u povijesti. Prošlog ljeta LeBron je došao u Lakerse, ali 23 utakmice prije play-offa stvari ne izgledaju dobro. Tek deseto mjesto Zapada za momčad koja play-offa nije vidjela od 2013.

LeBron je u play-offu četrnaest godina zaredom i ova mu se situacija ne sviđa. Uopće mu se ne sviđa. Pa je nakon gotovo osam mjeseci u Hollywoodu odlučio prodrmati atmosferu. Paljbom po suigračima:

- Zadnjih nekoliko godina ovdje su svi jednostavno navikli na poraze. To im je uobičajeno. Meni nije. Meni to nikada neće biti normalno. Ne znaju što propuštaju jer nikad nisu ni bili u play-offu. Ne znaju ni što treba napraviti da postanu pobjednici, postoji strah od izlaska iz zone komfora. Problem je što ovdje zona komfora postali: porazi! Imamo još dvadesetak utakmica... Ne znam, vidjet ćemo što će biti na kraju - rekao je LeBron.

Koliko god je fenomenalno imati takvog igrača uz sebe, toliko je i zahtjevno kad ti je 'Kralj' u klubu. Kao nekad Jordan u Bullsima, Bird u Celticsima, Thomas u Pistonsima, Kobe u istim tim Lakersima... Takve su veličine nerijetko veći gazde u momčadi i od trenera i od direktora. NBA povijest puna je priča o njihovim suigračima koje su doslovno maltretirali da ih dignu na vlastitu pomalo 'bolesnu' želju za pobjedama.

James suigrače sigurno nije htio poniziti nego 'razbuditi', prodrtmati učmalost ispodprosječnosti u koju je upala legendardna franšiza. Da li je odabrao pravi način vidjet ćemo u narednih mjesec i pol. Zasad - ne izgleda dobro.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • 25.02.2019.

    Definitivno jedan od najvećih ikad,u Clevelendu gdje je praktični rođen donio prvi naslov u povijesti kluba kao što je i obećao jer u prvom mandatu nije imao s kim ( loš sportski direktor) i nije ganjao naslove .Dok mu je prekipjelo otišao u Miami s BIG3 osvojio 2 i bio još blizu još 2. Danas je u LA isključivo iz poslovnih razloga u budućnosti ,a takvog predsjednika kako ima SAD bi i Ja kritizirao na njegovom mjestu!

  • Doks23 25.02.2019.

    Samo je 'duh iz Chicaga' najveći ikad. Ovaj lik je smiješan, sve što mu je bitno je samopromocija.

  • punemaksimirsketribine 25.02.2019.

    Bolji igrač od Jordana

Komentiraj...
Vidi sve komentare