To je to što me zanima!

LeBronov tečaj: Savršeno sam spreman zbog joge

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bog mi je dao talent i snažno tijelo. Joga mi pomaže da iz toga izvučem maksimum, tvdri LeBron James, ponajbolji košarkaš današnjice
Vidi originalni članak

Došavši u NBA ligu kao 18-godišnjak, LeBron James samo je želio igrati košarku, a “sitnice” koje mu mogu pomoći u tome nisu ga previše zanimale. Nije znao za blagodati leda i bandažiranja, a katkad bi se sat prije utakmice prežderao u obližnjem fast foodu.
Danas, šest godina poslije, LeBron je ponajbolji košarkaš svijeta, a sinonim je za savršenu fizičku pripremljenost. Osim što je prihvatio led i bandaže, počeo je i s jogom.
- Joga nije samo fizička, već i mentalna vježba. U nekim pozama lako se možeš ozlijediti ako se potpuno ne koncentriraš - tvrdi krilni igrač Cleveland Cavaliersa, kandidat za najkorisnijeg igrača NBA lige.
Nedavno je imao priliku i primijeniti što je naučio na jogi. Ružan pad na leđa i vrat kod mnogo bi ljudi završio ozljedom, ali se u trenu postavio u pozu salamba sarvangasana koju je vježbao dan prije te smjesta ustao.
- Pomaže u ravnoteži - kaže LeBron, koji se ne srami ni koristiti lopte za pilates kako bi se što bolje rastegnuo. Toliko se oduševio jogom da je postao njen promotor pa povremeno ide po školama, priča djeci o njenim koristima te im pokazuje razne poze. A ako je njemu joga pomogla da postane najbolji na svijetu, tko može reći da nije korisna?

PHIL JACKSON JE BIO PRVI, KORISTI JE I SHAQ
Legendarni trener Chicago Bullsa Phil Jackson kao igrač je liječio leđa alternativnim metodama, a Jordana, Kukoča i društvo tjerao je na tečajeve joge. Shaquille O’Neal ju je katkad koristio za povećanje fleksibilnosti u nogama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare