To je to što me zanima!

Legenda: Bayern je kriv, a ne Niko! On radi od zore do mraka

Bayernova najveća pogreška je što ima igrače koji su tu već šest godina... Niko je dobar trener, ako mu klub da podršku, bit će uspješan kao i njegovi prethodnici, kaže Lothar Matthäus bivši kapetan Njemačke i jedan od najvećih kritičara Bayerna.
Vidi originalni članak

Niko Kovač treba potpora ljudi u klubu. Bayern je pogriješio! Ne s Nikom, nego s igračima. Pogriješio je jer nije treneru doveo nove igrače, nego mu je ostavio one koji su osvojili u klubu sve što su mogli, smatra Lothar Matthäus bivši kapetan Njemačke i jedan od najvećih kritičara Bayerna. 

- Kovač je vodio hrvatsku reprezentaciju, ima iskustvo rada sa zvijezdama. Bayern je nešto posebno, ali Kovač je igrao u klubu prije 15 godina, ima njegov DNK, poznaje Bundesligu... Bayern je pogriješio što nije napravio promjene u momčadi, Kovač sad mora voditi igrače koji su osvojili sve prijašnjih godina i nedostaje im motivacije. Kad osvojiš naslov šest puta zaredom, kako ćeš se motivirati? Ništa od toga nije namjerno, to je automatska psihologija - rekao je Matthäus u intervjuu Goalu pa nastavio analizirati uzrok problema bavarskog velikana.

- Došlo je vrijeme za promjene, Bayernova najveća pogreška je što ima igrače koji su tu već šest godina poput Robbena, Riberyja, Boatenga, Müllera... Morali su prije sezone napraviti promjene u momčadi. Imao je Niko i sam nekoliko pogrešnih odluka. Mora učiti i mislim da će naučiti. Dobar je trener, radi od jutra do mraka i jako se trudi učiniti igrače boljima. Ako mu Bayern da podršku, predsjednik, direktor, navijači... imat će iste rezultate kao što su imali drugi treneri prijašnjih godina...

Kovaču će na kraju sezone otići sigurno veterani poput Riberyja i Robbena, ali mogao bi u svlačionici ostati jedan problem - igrača koji u javnost pušta informacije iz svlačionice. Nijemci već neko vrijeme pišu o tome, pa se Kovač uz rezultatske probleme, probleme odnosa u klubu mora nositi i s - krticom u momčadi.

Bild: Kovač kritizirao igrače u svlačionici

Bild sada piše da je nakon remija 3-3 s Fortunom Niko kritizirao Joshuu Kimmicha.

- Rekao sam ti da se vratiš i čuvaš gol, a ti si išao u napad po golove i asistencije - rekao mu je, a kritizirao je i Niklasa Sülea i Jeromea Boatenga:

- Gledao sam sinoć utakmicu Atletica i Barcelone i onako se ulazi u duele kada igraš za veliki klub, a ne kako vi to radite.

Njegove su kritike očigledno urodile plodom jer je Bayern nakon te utakmice pobijedio Benficu u Ligi prvaka i Werder u Bundesligi. Čini se kako je Kovačev jedini zadatak u ovom trenutku izdržati do prijelaznih rokova, idealno bi bilo do ljeta, a onda će moći dovesti igrače koji žele i slagati "svoju" momčad, umjesto da se krpa s onime što su mu ostavili drugi...
 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • kontramrakukontrasili 06.12.2018.

    Niko je nakon pok Tomislava Ivića po meni naš najbolji trener,a vrijeme će to i pokazati

  • NIKE 06.12.2018.

    Ne bitno je išta dodati kada ovako što kaže Lothar. Svi znamo da su u Bayernu problem igrači, a može ih se smiriti njihovom prodajom, i dovođenjem onih koji će igrati. Lucas Vazquez iz Reala je primjer nogometaša koji će igrati bilo što, i neće se žaliti zato i ima dosta minuta.

  • nijetebriga 06.12.2018.

    Kad je L.Matheus rekao.?.prije par dana sam cula izjavu u kojoj kaze, Niko i Bayern ne ide zajedno i da veliki zalogaj Bayern za njega..

Komentiraj...
Vidi sve komentare